Renunta la semipreparate si restaurante Mancarurile semipreparate sunt gata intr-un timp mai scurt, dar asta nu le face mai sanatoase sau mai profitabile. Dimpotriva, de cele mai multe ori te costa mai putin sa gatesti chiar tu, asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca stii exact ce ingrediente folosesti in mancare. Restaurantele si obiceiul de a comanda mancare din oras nu sunt variante bune atunci cand vrei sa economisesti bani, asa ca incearca sa nu apelezi atat de des la acestea. Stabileste un meniu saptamanal Este exact ca si cum ai avea propriul restaurant, in intimitatea casei tale. Discuta cu familia si stabiliti felurile de mancare pe care ati vrea sa le serviti in saptamana ce incepe. Puteti sa puneti o tablita in bucatarie, pe care sa notati ,,felurile saptamanii". In functie de ceea ce ati decis cu totii, fa-ti o lista de cumparaturi si urmeaz-o cu strictete: cumpara doar ce este necesar si a fost stabilit de dinainte. Daca totusi stii ca nu te poti abtine, ia-ti un buget fix, crede-ma functioneaza! Cel mai important sfat este sa nu te duci flamand la cumparaturi! Mereu ti se face pofta de absolut orice. Foloseste in mod rational carnea si legumele cumparate Daca iti cumperi legume pentru o salata, dar nu le folosesti pe toate, nu le arunca. Exista posibilitatea de a le folosi pentru un sos sau pentru o ciorba – gandeste-te la faptul ca o ciorba poate fi deosebit de economica, din punct de vedere al raportului pret/ portii obtinute. Daca vrei sa cumperi carne de pui, alege sa iei un pui intreg: poti gati diverse feluri de mancare, de la friptura si ostropel, pana la o supa gustoasa, fara a arunca aproape nimic din carnea cumparata. Bananele foarte coapte, cele negre, nu se arunca, ci cu ajutorul lor se poate pregati cea mai delicioasa prajitura cu banane si ciocolata. Din resturile de branzeturi intarite, din cele 2 felii de sunca sau salam poti pregati niste gustari delicioase si bune de pus la pachet, briosele aperitiv. Foloseste ingrediente satioase Ai vrea sa gatesti ceva gustos, ieftin si satios? Ei bine, profita de alimentele ce te satura rapid si pot fi folosite pentru o multitudine de retete: cartofi, orez si paste. Retetele pe care le poti pregati cu aceste ingrediente sunt atat de variate, incat este imposibil sa ramai in pana de idei.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdeLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de mentaPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crap
Comentarii