Renunta la semipreparate si restaurante Mancarurile semipreparate sunt gata intr-un timp mai scurt, dar asta nu le face mai sanatoase sau mai profitabile. Dimpotriva, de cele mai multe ori te costa mai putin sa gatesti chiar tu, asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca stii exact ce ingrediente folosesti in mancare. Restaurantele si obiceiul de a comanda mancare din oras nu sunt variante bune atunci cand vrei sa economisesti bani, asa ca incearca sa nu apelezi atat de des la acestea. Stabileste un meniu saptamanal Este exact ca si cum ai avea propriul restaurant, in intimitatea casei tale. Discuta cu familia si stabiliti felurile de mancare pe care ati vrea sa le serviti in saptamana ce incepe. Puteti sa puneti o tablita in bucatarie, pe care sa notati ,,felurile saptamanii". In functie de ceea ce ati decis cu totii, fa-ti o lista de cumparaturi si urmeaz-o cu strictete: cumpara doar ce este necesar si a fost stabilit de dinainte. Daca totusi stii ca nu te poti abtine, ia-ti un buget fix, crede-ma functioneaza! Cel mai important sfat este sa nu te duci flamand la cumparaturi! Mereu ti se face pofta de absolut orice. Foloseste in mod rational carnea si legumele cumparate Daca iti cumperi legume pentru o salata, dar nu le folosesti pe toate, nu le arunca. Exista posibilitatea de a le folosi pentru un sos sau pentru o ciorba – gandeste-te la faptul ca o ciorba poate fi deosebit de economica, din punct de vedere al raportului pret/ portii obtinute. Daca vrei sa cumperi carne de pui, alege sa iei un pui intreg: poti gati diverse feluri de mancare, de la friptura si ostropel, pana la o supa gustoasa, fara a arunca aproape nimic din carnea cumparata. Bananele foarte coapte, cele negre, nu se arunca, ci cu ajutorul lor se poate pregati cea mai delicioasa prajitura cu banane si ciocolata. Din resturile de branzeturi intarite, din cele 2 felii de sunca sau salam poti pregati niste gustari delicioase si bune de pus la pachet, briosele aperitiv. Foloseste ingrediente satioase Ai vrea sa gatesti ceva gustos, ieftin si satios? Ei bine, profita de alimentele ce te satura rapid si pot fi folosite pentru o multitudine de retete: cartofi, orez si paste. Retetele pe care le poti pregati cu aceste ingrediente sunt atat de variate, incat este imposibil sa ramai in pana de idei.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii