Renunta la semipreparate si restaurante Mancarurile semipreparate sunt gata intr-un timp mai scurt, dar asta nu le face mai sanatoase sau mai profitabile. Dimpotriva, de cele mai multe ori te costa mai putin sa gatesti chiar tu, asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca stii exact ce ingrediente folosesti in mancare. Restaurantele si obiceiul de a comanda mancare din oras nu sunt variante bune atunci cand vrei sa economisesti bani, asa ca incearca sa nu apelezi atat de des la acestea. Stabileste un meniu saptamanal Este exact ca si cum ai avea propriul restaurant, in intimitatea casei tale. Discuta cu familia si stabiliti felurile de mancare pe care ati vrea sa le serviti in saptamana ce incepe. Puteti sa puneti o tablita in bucatarie, pe care sa notati ,,felurile saptamanii". In functie de ceea ce ati decis cu totii, fa-ti o lista de cumparaturi si urmeaz-o cu strictete: cumpara doar ce este necesar si a fost stabilit de dinainte. Daca totusi stii ca nu te poti abtine, ia-ti un buget fix, crede-ma functioneaza! Cel mai important sfat este sa nu te duci flamand la cumparaturi! Mereu ti se face pofta de absolut orice. Foloseste in mod rational carnea si legumele cumparate Daca iti cumperi legume pentru o salata, dar nu le folosesti pe toate, nu le arunca. Exista posibilitatea de a le folosi pentru un sos sau pentru o ciorba – gandeste-te la faptul ca o ciorba poate fi deosebit de economica, din punct de vedere al raportului pret/ portii obtinute. Daca vrei sa cumperi carne de pui, alege sa iei un pui intreg: poti gati diverse feluri de mancare, de la friptura si ostropel, pana la o supa gustoasa, fara a arunca aproape nimic din carnea cumparata. Bananele foarte coapte, cele negre, nu se arunca, ci cu ajutorul lor se poate pregati cea mai delicioasa prajitura cu banane si ciocolata. Din resturile de branzeturi intarite, din cele 2 felii de sunca sau salam poti pregati niste gustari delicioase si bune de pus la pachet, briosele aperitiv. Foloseste ingrediente satioase Ai vrea sa gatesti ceva gustos, ieftin si satios? Ei bine, profita de alimentele ce te satura rapid si pot fi folosite pentru o multitudine de retete: cartofi, orez si paste. Retetele pe care le poti pregati cu aceste ingrediente sunt atat de variate, incat este imposibil sa ramai in pana de idei.
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatBarcutele din dovlecei vor fi preferatele copiilor, mai ales daca sunt umplute cu ce le place lor cel mai mult.
Barcute din dovleceiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorPentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac...
Sandviciuri cu preparate din carne și murăturiIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii