Oua cu imprimeu in forma de frunze

In loc sa alegeti tehnica clasica de vopsire a oualor, incercati ceva nou in acest an cu metoda imprimeului cu frunze.

Materiale
- Frunze plate mici (noi am folosit feriga, coriandru, marar, cimbru si frunze de menta)
- Oua albe fierte tari
- Ciorapi de dama din nailon, taiati in sectiuni de 3 cm lungime
- Benzi elastice din cauciuc
- Apa
- Otet alb
- Coloranti alimentari
- Pahare mari, cate unul pentru fiecare baie de colorant (asigurati-va ca acestea sunt suficient de largi pentru a incapea un ou in ele)
- Lingura

Instructiuni
1. Asezati frunza pe ou, apoi acoperiti-o cu o bucata de ciorap de nailon pentru a o fixa.
2. Trageti capetele deschise ale ciorapului, apoi rasucititi-le impreuna ;i prindeti-le cu o banda de cauciuc.
3. Pentru fiecare baie de vopsea, amestecati 1 / 2 de cana de apa calda, 1 lingurita de otet si 10 pana la 20 de picaturi de colorant alimentar intr-un pahar. Scufundati cu griji oul invelit in ciorapul de nailon si lasati-l sa prinda culoare timp de aproximativ 4 minute.
4. Folositi o lingura pentru a scoate oul din baia de vopsea si asezati-l pe o suprafata de lucru acoperita. Indepartati cu grija banda de cauciuc, ciorapul si frunza. Lasati oul sa se usuce complet inainte de a-l manui.
Alte articole asemanatoare

Cum sa vopsesc ouale de Paste

Cand si cum incondeiem ouale de Paste


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide