In loc sa alegeti tehnica clasica de vopsire a oualor, incercati ceva nou in acest an cu metoda imprimeului cu frunze.
Materiale
- Frunze plate mici (noi am folosit feriga, coriandru, marar, cimbru si frunze de menta)
- Oua albe fierte tari
- Ciorapi de dama din nailon, taiati in sectiuni de 3 cm lungime
- Benzi elastice din cauciuc
- Apa
- Otet alb
- Coloranti alimentari
- Pahare mari, cate unul pentru fiecare baie de colorant (asigurati-va ca acestea sunt suficient de largi pentru a incapea un ou in ele)
- Lingura
Instructiuni
1. Asezati frunza pe ou, apoi acoperiti-o cu o bucata de ciorap de nailon pentru a o fixa.
2. Trageti capetele deschise ale ciorapului, apoi rasucititi-le impreuna ;i prindeti-le cu o banda de cauciuc.
3. Pentru fiecare baie de vopsea, amestecati 1 / 2 de cana de apa calda, 1 lingurita de otet si 10 pana la 20 de picaturi de colorant alimentar intr-un pahar. Scufundati cu griji oul invelit in ciorapul de nailon si lasati-l sa prinda culoare timp de aproximativ 4 minute.
4. Folositi o lingura pentru a scoate oul din baia de vopsea si asezati-l pe o suprafata de lucru acoperita. Indepartati cu grija banda de cauciuc, ciorapul si frunza. Lasati oul sa se usuce complet inainte de a-l manui.
Alte articole asemanatoare
Cum sa vopsesc ouale de Paste
Cand si cum incondeiem ouale de Paste
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteGalbiorii sunt ciuperci comestibile, asta pentru cei care nu stiu. Sunt ciuperci rafinate, parfumate si, desigur, delicioase....
Supa crema de galbiori cu branzeturiDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii