Cum alegi ouale? Indicat este sa cumperi oua albe, acestea fiind perfecte pentru vopsit. De asemenea, ca sa te asiguri ca ouale vor fi usor de curatat, nu te orienta catre cele foarte proaspete, pentru ca iti va fi dificil sa le decojesti. Alege oua care sa aiba cel putin o saptamana. Cum fierbi oul perfect? Exista diferite opinii cu privire la modul in care poti gati perfect un ou fiert tare, dar principiile de baza sunt in mare parte aceleasi. Aseaza ouale crude într-o cratita plina cu apa rece. Focul trebuie sa fie mai mare pana cand ouale incepa sa fiarba, ulterior fiind nevoie sa il reduci imediat la o intensitate medie. Pentru ca galbenusurile sa fie fierte complet, fierbe ouale mici timp de 15 minute, iar pe cele mai mari 17 minute. Pentru galbenusuri cleioase, poti reduce cu aproximativ 5 minute timpul de fierbere. Scurge ouale si aseaza-le cat mai repede sub apa rece pentru a evita ca galbenusurile sa se inverzeasca. Cum pastrezi ouale pana cand le consumi? Tine in frigider ouale fierte pana cand esti gata să le vopsesti. Aseaza-le intr-un carton de oua sau un recipient etans, pentru a evita ca ouale sa prinda miros de la alte mancaruri sau sa emane chiar ele miros in interiorul frigiderului . Dupa ce ouale sunt vopsite, aseaza-le inapoi în frigider pana le vei consuma. Cum poti vopsi rapid ouale in casa? Umple un vas pe jumatate cu apa, adauga o lingurita de otet si cateva picaturi de colorant alimentar. Scufunda ouale in solutie si tine-le cel putin un minut, pentru a obtine o culoare cat mai aprinsa. Dupa ce le scoti, usuca-le bine – poti folosi prosoape de hartie sau pur si simplu o bucata de material.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaFie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...
Ciorba de fasole boabe uscateDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii