Pregateste ouale perfecte pentru Paste

  Cum alegi ouale?   Indicat este sa cumperi oua albe, acestea fiind perfecte pentru vopsit. De asemenea, ca sa te asiguri ca ouale vor fi usor de curatat, nu te orienta catre cele foarte proaspete, pentru ca iti va fi dificil sa le decojesti. Alege oua care sa aiba cel putin o saptamana.   Cum fierbi oul perfect?   Exista diferite opinii cu privire la modul in care poti gati perfect un ou fiert tare, dar principiile de baza sunt in mare parte aceleasi. Aseaza ouale crude într-o cratita plina cu apa rece. Focul trebuie sa fie mai mare pana cand ouale incepa sa fiarba, ulterior fiind nevoie sa il reduci imediat la o intensitate medie. Pentru ca galbenusurile  sa fie fierte complet, fierbe ouale mici timp de 15 minute, iar pe cele mai mari 17 minute. Pentru galbenusuri cleioase, poti reduce cu aproximativ 5 minute timpul de fierbere. Scurge ouale si aseaza-le cat mai repede sub apa rece pentru a evita ca galbenusurile sa se inverzeasca.   Cum pastrezi ouale pana cand le consumi?   Tine in frigider ouale fierte pana cand esti gata să le vopsesti. Aseaza-le intr-un carton de oua sau un recipient etans, pentru a evita ca ouale sa prinda miros de la alte mancaruri sau sa emane chiar ele miros in interiorul frigiderului . Dupa ce ouale sunt vopsite, aseaza-le inapoi în frigider pana le vei consuma.   Cum poti vopsi rapid ouale in casa?   Umple un vas pe jumatate cu apa, adauga o lingurita de otet si cateva picaturi de colorant alimentar. Scufunda ouale in solutie si tine-le cel putin un minut, pentru a obtine o culoare cat mai aprinsa. Dupa ce le scoti, usuca-le bine – poti folosi prosoape de hartie sau pur si simplu o bucata de material.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
2
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Cornulete de post
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de post

Cornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...

Cornulete de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
5
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia