Pregateste ouale perfecte pentru Paste

  Cum alegi ouale?   Indicat este sa cumperi oua albe, acestea fiind perfecte pentru vopsit. De asemenea, ca sa te asiguri ca ouale vor fi usor de curatat, nu te orienta catre cele foarte proaspete, pentru ca iti va fi dificil sa le decojesti. Alege oua care sa aiba cel putin o saptamana.   Cum fierbi oul perfect?   Exista diferite opinii cu privire la modul in care poti gati perfect un ou fiert tare, dar principiile de baza sunt in mare parte aceleasi. Aseaza ouale crude într-o cratita plina cu apa rece. Focul trebuie sa fie mai mare pana cand ouale incepa sa fiarba, ulterior fiind nevoie sa il reduci imediat la o intensitate medie. Pentru ca galbenusurile  sa fie fierte complet, fierbe ouale mici timp de 15 minute, iar pe cele mai mari 17 minute. Pentru galbenusuri cleioase, poti reduce cu aproximativ 5 minute timpul de fierbere. Scurge ouale si aseaza-le cat mai repede sub apa rece pentru a evita ca galbenusurile sa se inverzeasca.   Cum pastrezi ouale pana cand le consumi?   Tine in frigider ouale fierte pana cand esti gata să le vopsesti. Aseaza-le intr-un carton de oua sau un recipient etans, pentru a evita ca ouale sa prinda miros de la alte mancaruri sau sa emane chiar ele miros in interiorul frigiderului . Dupa ce ouale sunt vopsite, aseaza-le inapoi în frigider pana le vei consuma.   Cum poti vopsi rapid ouale in casa?   Umple un vas pe jumatate cu apa, adauga o lingurita de otet si cateva picaturi de colorant alimentar. Scufunda ouale in solutie si tine-le cel putin un minut, pentru a obtine o culoare cat mai aprinsa. Dupa ce le scoti, usuca-le bine – poti folosi prosoape de hartie sau pur si simplu o bucata de material.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete