Cei mai multi parinti sunt nerabdatori sa ofere copilului lor un biscuite pentru dentitie. E ceva magic sa-ti urmaresti micutul molfaind un biscuite pentru dentitie, descoperind ca exista in viata mai mult decat alimente lichide sau piure.
Biscuitii pentru dentitie n-ar trebui dati copiilor pana cand ei nu sunt intr-adevar in stare sa-i mestece.
Deoarece majoritatea produselor care se pot cumpara sunt destul de sfarmicioase astfel incat un bebelus de sapte luni sa poate rupe cu gingiile o bucatica, acestea ar putea fi un pericol de sufocare.
E ceva pur si simplu magic sa-ti urmaresti bebelusul molfaind un biscuite pentru dentitie.
Deoarece fiecare bebelus se dezvolta in mod diferit si este pregatit pentru noi provocari in momente diferite, cel mai bun sfat este sa discuti cu medicul pediatru.
Atunci cand el este pregatit pentru biscuitii de dentitie, asigura-te ca esti de fata si il supraveghezi, pentru a minimiza riscul de sufocare, care este foarte frecvent la bebelusi.
Iata cateva retete de biscuiti facuti in casa, pe care sa le incerci cu bebelusul tau in momentul in care el este pregatit sa-si foloseasca gingiile si dintii.
Biscuiti pentru dentitie
- 2 cani de lapte;
- 1/2 cana apa calduta;
- 1/2 cana de unt;
- 2 galbenusuri de ou, batute;
- 1 lingura de sare;
- 8 cani (aproximativ) de faina nealbita;
- 4 linguri de zahar;
- 2 linguri de drojdie uscata activa;
Incalzeste la foc mic untul, laptele, sarea si doua linguri de zahar. Ia de pe foc si lasa-l pana ajunge caldut. Intr-un castron separat dizolva drojdia si celelalte doua linguri de zahar in apa calduta. Acopera castronul cu drojdia si lasa-l pana bulele apar la suprafata.
Combina cele doua amestecuri. Bate galbenusurile de ou, apoi adauga-le in amestec. Adauga usor trei cani de faina. Framanta bine aluatul, apoi adauga restul de o cana de faina dintr-o data pentru a face un aluat moale.
Daca devine prea rigid, nu mai adauga faina. Pune aluatul pe o planseta pe care ai presarat faina si framanta pana aluatul este neted si elastic.
Aseaza-l intr-un bol uns, invartind aluatul pentru a se acoperi cu grasime. Acopera vasul si lasa-l sa creasca pana isi dubleaza dimensiunea.
Formeaza din aluat bile mici. Aseaza bilele pe hartia de copt unsa, la distanta de cinci centimetri unele de altele. Lasa aluatul sa creasca pana isi dubleaza dimensiunea. Coace-le la 191 de grade Celsius pentru 10-15 minute, sau pana se rumeneste. Iti ies aproximativ doua duzini. Biscuiti pentru dentitie cu vanilie - Doua oua, batute;
- O cana de zahar;
- 1-1/2 lingurite de vanilie;
- Doua pana la 2-1/2 cani de faina pentru uz general.
Amesteca ouale, zaharul, vanilia si faina intr-un castron mare. Amesteca bine. Formeaza o minge si aseaz-o pe o suprafata pe care ai imprastiat faina. Intinde aluatul astfel incat sa ajunga la aproximativ 0.6 cm grosime.
Taie-l cu formele distractive, speciale pentru biscuiti sau in bastonase care sunt usor de manuit de catre bebelusi. Aseaza-le pe hartie de copt usor unsa si lasa-le sa odihneasca cel putin 10 ore. Coace-le la 163 grade Celsius pentru 17-20 de minute.
Le uram celor mici pofta buna si sa treaca prin etapa cresterii primilor dintisor fara dureri.
Sursa: Utilecopii.ro
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiCa la bucatarasi acasa Mi-a adus cineva niste albusuri si daca tot este concurs, m-am gandit sa fac un chec cu de toate in...
Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si macIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii