Zilele geroase de iarna nu sunt potrivite pentru a manca salate ori pentru a te apuca de vreo dieta drastica. Pentru ca organismul sa poata face fata temperaturilor extrem de scazute corpul nostru are nevoie de mult mai multa energie decat de obicei. De aceea mai ales dimineata inainte de a ne incepe ziua trebuie sa mancam bine, sa consumam lichide calde si abia apoi sa mergem mai departe.
Nevoia mare de energie nu inseamna ca trebuie sa dam navala la raftul cu dulciuri ori sa ne inecam mancarea in grasime.
Grasimile sunt intr-adevar indicate, insa cele din lapte integral, unt si uleiul de masline. De asemenea fructele si legumele bogate in carbohidrati cum sunt bananele sau citricele trebuie sa fie in meniul nostru zilnic pe perioada iernii.
Preparatele din carne si oua sunt bogate in proteine si vor ajuta sistemul muscular sa se mentina in forma. Specialistii spun ca atunci cand musculatura este bine dezvoltata, au loc mai multe arderi in organism, prin urmare se elibereaza mai multa caldura. Pentru aport crescut de proteine se recomanda si consumul de cereale, fasole, mazare sau linte.
Pentru a stimula circulatia periferica, adica pentru a nu ne fi foarte frig la maini si la picioare este indicat sa consumam mancaruri calde, condimentate. Tot pentru acest scop sunt recomandate alunele, nucile si migdalele.
Ceaiurile calde sunt cea mai simpla si rapida varianta de a ne incalzi. Totusi vinul fiert sau alte bauturi alcoolice nu sunt recomandate in aceasta perioada. Acestea te oincalzesc doar pe moment, ajutand si la dilatarea vaselor sanguine, insa pe termen mai lung nu sunt recomandate.
Ghimbirul, usturoiul sau polenul consumate ca atare sau adaugate unor tipuri de mancare fac adevarate miracole. Ghimbirul ajuta la imbunatatirea circulatia sangelui, alunga virusurile si ajuta la incalzirea bronhiilor. Polenul este foarte bogat in vitamine si minerale, lupta imptriva oboselii si da un surplus de energie organismului. Poate fi consumat zilnic, diluat in suc de fructe.
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelPizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este...
Pizza al tonno
Comentarii