Zilele geroase de iarna nu sunt potrivite pentru a manca salate ori pentru a te apuca de vreo dieta drastica. Pentru ca organismul sa poata face fata temperaturilor extrem de scazute corpul nostru are nevoie de mult mai multa energie decat de obicei. De aceea mai ales dimineata inainte de a ne incepe ziua trebuie sa mancam bine, sa consumam lichide calde si abia apoi sa mergem mai departe.
Nevoia mare de energie nu inseamna ca trebuie sa dam navala la raftul cu dulciuri ori sa ne inecam mancarea in grasime.
Grasimile sunt intr-adevar indicate, insa cele din lapte integral, unt si uleiul de masline. De asemenea fructele si legumele bogate in carbohidrati cum sunt bananele sau citricele trebuie sa fie in meniul nostru zilnic pe perioada iernii.
Preparatele din carne si oua sunt bogate in proteine si vor ajuta sistemul muscular sa se mentina in forma. Specialistii spun ca atunci cand musculatura este bine dezvoltata, au loc mai multe arderi in organism, prin urmare se elibereaza mai multa caldura. Pentru aport crescut de proteine se recomanda si consumul de cereale, fasole, mazare sau linte.
Pentru a stimula circulatia periferica, adica pentru a nu ne fi foarte frig la maini si la picioare este indicat sa consumam mancaruri calde, condimentate. Tot pentru acest scop sunt recomandate alunele, nucile si migdalele.
Ceaiurile calde sunt cea mai simpla si rapida varianta de a ne incalzi. Totusi vinul fiert sau alte bauturi alcoolice nu sunt recomandate in aceasta perioada. Acestea te oincalzesc doar pe moment, ajutand si la dilatarea vaselor sanguine, insa pe termen mai lung nu sunt recomandate.
Ghimbirul, usturoiul sau polenul consumate ca atare sau adaugate unor tipuri de mancare fac adevarate miracole. Ghimbirul ajuta la imbunatatirea circulatia sangelui, alunga virusurile si ajuta la incalzirea bronhiilor. Polenul este foarte bogat in vitamine si minerale, lupta imptriva oboselii si da un surplus de energie organismului. Poate fi consumat zilnic, diluat in suc de fructe.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii