Protejeaza-te de frig prin alimentatie!

Protejeaza-te de frig prin alimentatie!

Zilele geroase de iarna nu sunt potrivite pentru a manca salate ori pentru a te apuca de vreo dieta drastica. Pentru ca organismul sa poata face fata temperaturilor extrem de scazute corpul nostru are nevoie de mult mai multa energie decat de obicei. De aceea mai ales dimineata inainte de a ne incepe ziua trebuie sa mancam bine, sa consumam lichide calde si abia apoi sa mergem mai departe.

Nevoia mare de energie nu inseamna ca trebuie sa dam navala la raftul cu dulciuri ori sa ne inecam mancarea in grasime.

Grasimile sunt intr-adevar indicate, insa cele din lapte integral, unt si uleiul de masline. De asemenea fructele si legumele bogate in carbohidrati cum sunt bananele sau citricele trebuie sa fie in meniul nostru zilnic pe perioada iernii.

Preparatele din carne si oua sunt bogate in proteine si vor ajuta sistemul muscular sa se mentina in forma. Specialistii spun ca atunci cand musculatura este bine dezvoltata, au loc mai multe arderi in organism, prin urmare se elibereaza mai multa caldura. Pentru aport crescut de proteine se recomanda si consumul de cereale, fasole, mazare sau linte.

Pentru a stimula circulatia periferica, adica pentru a nu ne fi foarte frig la maini si la picioare este indicat sa consumam mancaruri calde, condimentate. Tot pentru acest scop sunt recomandate alunele, nucile si migdalele.

Ceaiurile calde sunt cea mai simpla si rapida varianta de a ne incalzi. Totusi vinul fiert sau alte bauturi alcoolice nu sunt recomandate in aceasta perioada. Acestea te oincalzesc doar pe moment, ajutand si la dilatarea vaselor sanguine, insa pe termen mai lung nu sunt recomandate.

Ghimbirul, usturoiul sau polenul consumate ca atare sau adaugate unor tipuri de mancare fac adevarate miracole. Ghimbirul ajuta la imbunatatirea circulatia sangelui, alunga virusurile si ajuta la incalzirea bronhiilor. Polenul este foarte bogat in vitamine si minerale, lupta imptriva oboselii si da un surplus de energie organismului. Poate fi consumat zilnic, diluat in suc de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Mancarica de galbiori cu smantana
4
Romania

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi