Protejeaza-te de frig prin alimentatie!

Protejeaza-te de frig prin alimentatie!

Zilele geroase de iarna nu sunt potrivite pentru a manca salate ori pentru a te apuca de vreo dieta drastica. Pentru ca organismul sa poata face fata temperaturilor extrem de scazute corpul nostru are nevoie de mult mai multa energie decat de obicei. De aceea mai ales dimineata inainte de a ne incepe ziua trebuie sa mancam bine, sa consumam lichide calde si abia apoi sa mergem mai departe.

Nevoia mare de energie nu inseamna ca trebuie sa dam navala la raftul cu dulciuri ori sa ne inecam mancarea in grasime.

Grasimile sunt intr-adevar indicate, insa cele din lapte integral, unt si uleiul de masline. De asemenea fructele si legumele bogate in carbohidrati cum sunt bananele sau citricele trebuie sa fie in meniul nostru zilnic pe perioada iernii.

Preparatele din carne si oua sunt bogate in proteine si vor ajuta sistemul muscular sa se mentina in forma. Specialistii spun ca atunci cand musculatura este bine dezvoltata, au loc mai multe arderi in organism, prin urmare se elibereaza mai multa caldura. Pentru aport crescut de proteine se recomanda si consumul de cereale, fasole, mazare sau linte.

Pentru a stimula circulatia periferica, adica pentru a nu ne fi foarte frig la maini si la picioare este indicat sa consumam mancaruri calde, condimentate. Tot pentru acest scop sunt recomandate alunele, nucile si migdalele.

Ceaiurile calde sunt cea mai simpla si rapida varianta de a ne incalzi. Totusi vinul fiert sau alte bauturi alcoolice nu sunt recomandate in aceasta perioada. Acestea te oincalzesc doar pe moment, ajutand si la dilatarea vaselor sanguine, insa pe termen mai lung nu sunt recomandate.

Ghimbirul, usturoiul sau polenul consumate ca atare sau adaugate unor tipuri de mancare fac adevarate miracole. Ghimbirul ajuta la imbunatatirea circulatia sangelui, alunga virusurile si ajuta la incalzirea bronhiilor. Polenul este foarte bogat in vitamine si minerale, lupta imptriva oboselii si da un surplus de energie organismului. Poate fi consumat zilnic, diluat in suc de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Ciuperci la punga
Bucataras.RO

Ciuperci la punga

Imi plac ciupercile si azi am gasit niste palarioare mari,deja le vedeam umplute si la cuptor si eu nici nu le...

Ciuperci la punga
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola