Deserturi racoritoare de vara
Se spala fructele, se lasa sa se scurga de apa, se pune zahar peste ele, esenta si se mixeaza, nu este necesar sa fie mixate prea bine.
Laptele dulce,fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 1 plic de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se usor cu o paleta.
Intr-un bol de plastic se pun galbenusurile de rata, se adauga cealalta jumatate de cantitate de zahar si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o crema densa si pufoasa. Cand s-a omogenizat bine compozitia de smantana, zahar si lapte, se adauga galbenusurile mixate si se continua amestecarea pana apare deasupra o spuma si pe paleta ramane compozitie. Se verifica bagand paleta in oala si tragand cu degetul pe mijlocul ei, daca compozitia nu se imprastie, atunci crema este gata, se opreste focul si se da crema la rece.
Se adauga creme anglaise peste pasta de fructe, amestecand usor cu paleta pana la incorporare si se da la congelator pentru circa doua ore, dupa care se scoate vasul si se mai amesteca inghetata sa nu faca ace de gheata.
Sa aveti pofta, dragilor!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii