Sfaturi pentru conservarea alimentelor

Fructele intregi sau cele injumatatite isi pastreaza mai bine aroma daca, inainte de sterilizare, sunt oparite cu apa cu zahar. Adaosul de zahar ulterior nu mai este necesar. Fructele boabe, mici si moi, trebuie alese bine inainte de conservare si trebuie sa li se indeparteze coditele. Bulele de aer care se formeaza in urma umplerii borcanelor cu fructe si apa se pot elimina cu coada unei linguri de lemn. In loc de zahar, borcanele de compot se pot umple cu suc de fructe fierbente. Pentru a controla daca borcanele cu filet sunt deschise etans, in momentul in care s-a format vacuumul, mijlocul se indoaie usor spre interior. Borcanele trebuie verificate din cand in cand. Cand continutul isi pierde culoarea,se formeaza spuma sau curge lichid, inseamna ca s-a stricat si trebuie golit borcanul. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc