Sfaturi pentru conservarea alimentelor

Fructele intregi sau cele injumatatite isi pastreaza mai bine aroma daca, inainte de sterilizare, sunt oparite cu apa cu zahar. Adaosul de zahar ulterior nu mai este necesar. Fructele boabe, mici si moi, trebuie alese bine inainte de conservare si trebuie sa li se indeparteze coditele. Bulele de aer care se formeaza in urma umplerii borcanelor cu fructe si apa se pot elimina cu coada unei linguri de lemn. In loc de zahar, borcanele de compot se pot umple cu suc de fructe fierbente. Pentru a controla daca borcanele cu filet sunt deschise etans, in momentul in care s-a format vacuumul, mijlocul se indoaie usor spre interior. Borcanele trebuie verificate din cand in cand. Cand continutul isi pierde culoarea,se formeaza spuma sau curge lichid, inseamna ca s-a stricat si trebuie golit borcanul. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori