Transforma mancarea buna intr-o prioritate Nu lasa mancarea la voia intamplarii. Daca te bazezi pe produse semipreparate si pe fast food, sanatatea ta va avea de suferit. Hraneste-te cu lucruri sanatoase: putina carne, multe fructe, cererale si legume. Prepara totul de la zero, pentru ca doar asa te poti asigura ca ai parte de o masa naturala si benefica organismului tau. Alege cu grija ingredientele, astfel incat sa cumperi numai ceea ce este proaspat si de buna calitate. Nu risipi alimentele Daca investesti in ingrediente de calitate, foloseste-le cu masura. Nu cumpara mai mult decat iti trebuie si nu arunca produsele care iti raman. Atunci cand cumperi prea multe fructe si nu le poti manca pe toate, foloseste-le la compot sau dulceata. Intotdeauna se poate gasi un mod de a utiliza mancarea care-ti ramane. Pun pariu ca nu stiai ca dintr-o paine uscata se poate face o delicioasa budinca cu fructe de vara. Foloseste mai putina carne Consumul ridicat de carne este atat costisitor, cat si daunator pentru organism, putand cauza cresteri ale colesterolului si kilograme in plus. Bucatarii de renume spun ca atunci cand mananci carne nu este cazul sa umpli toata farfuria cu friptura. Nu uita sa lasi loc pentru o garnitura mai sanatoasa: salata, orez sau legume fierte. Renumitul Wolfgang Puck spune ca a crescut intr-un sat de tara, unde nu prea mancau carne pentru ca era prea scumpa, in schimb consumau din belsug fructe si legume din gradina. Transforma desertul intr-un adevarat eveniment Cina ar trebui sa se incheie cu un moment de rasfat, iar fructele constituie cea mai buna alegere. Vrei sa ii faci si pe cei mici sa manance fructe? Aseaza pe masa din bucatarie un bol din care copiii sa se poata oricand servi cu mere, banane sau kiwi. Secretul sta in faptul ca tindem sa alegem ceea ce ne este la indemana. Daca iti doresti un desert mai dulce, poti apela cu incredere la ciocolata. Tine cont de faptul ca ciocolata neagra este cea mai sanatoasa.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanOuale se pun in tigaia cu uleiul incins si se amesteca bine pana incep sa se inchege. Separat, se prajesc feliile de paine si...
Jumari cu sosSe pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa...
Compot de pereSe prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...
Sos ostropelCeainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian tea"Retete de suflet" Cand vine vorba de cheesecake, cel mai des il pregatesc in varianta fara coacere si cu fructe....
Desert New York cheesecakeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii