Chiar daca unele par relativ "deplasate", oamenii din popor au reusit intotdeauna sa isi mentina greutatea sub control, mult mai bine decat cei de la oras, pentru care tentatiile sunt mult mai mari.
Iata cateva sfaturi practice pentru a slabi:
- apa a fost dintotdeauna recomandata pentru a slabi. Insa nu doar o cura "interna" cu apa rece ne poate scapa de kilogramele in plus, ci si dusurile reci sunt bune pentru accelerarea metabolismului. Parcticati dusurile alternative: inati cu apa calda, apoi la sfarsit cu apa rece, atat cat suportati. Cei care fac dimineata un dus rece pana la brau su mai multa energie si consuma mai putine calorii!
- otet de mere pe stomacul gol! Daca ai un stomac bun si nu esti alergic la otet, pune un pahar de apa de seara, iar dimineata adauga doua linguri de otet de mere si doua lingurite de miere si consuma-l inainte de micul dejun.
- urzicile stimuleaza puternic metabolismul si este indicata o cura cu ceai de urzica, astfel: 250 ml apa clocotita se toarna peste frunze uscate de urzici si se infuzeaza 1 minut. Se bea fierbinte 1 cana de ceai pe zi!
- zerul de lapte se poate consuma zilnic pentru a accelera metabolismul si a curata intestinele. Ca si in cazul otetului de mere, pentru acesta cura trebuie sa ai un stomac "tare".
- mananca foarte incet, mesteca bine mancarea si asteapta minim 15 minute pana sa iti mai iei o portie. Alimentele vor fi mai bine digerate si se va instala senzatia de satietate pentru mai mult timp.
- cand faci baie, exfoliaza-ti corpul cel putin o data pe saptamana, folosind o perie mai dura. S-a demonstrat ca masajul accelereaza metabolismul, insa acesta nu trebuie sa dureze mai mult de 4-5 minute.
- in loc de sare si untura, foloseste mai multe condimente si ulei de masline.
- mananca doar alimente proaspete, cat mai putin prelucrate termic si vei slabi!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii