Sfaturi practice pentru a slabi!

Chiar daca unele par relativ "deplasate", oamenii din popor au reusit intotdeauna sa isi mentina greutatea sub control, mult mai bine decat cei de la oras, pentru care tentatiile sunt mult mai mari.
Iata cateva sfaturi practice pentru a slabi:
- apa a fost dintotdeauna recomandata pentru a slabi. Insa nu doar o cura "interna" cu apa rece ne poate scapa de kilogramele in plus, ci si dusurile reci sunt bune pentru accelerarea metabolismului. Parcticati dusurile alternative: inati cu apa calda, apoi la sfarsit cu apa rece, atat cat suportati. Cei care fac dimineata un dus rece pana la brau su mai multa energie si consuma mai putine calorii!
- otet de mere pe stomacul gol! Daca ai un stomac bun si nu esti alergic la otet, pune un pahar de apa de seara, iar dimineata adauga doua linguri de otet de mere si doua lingurite de miere si consuma-l inainte de micul dejun.
- urzicile stimuleaza puternic metabolismul si este indicata o cura cu ceai de urzica, astfel: 250 ml apa clocotita se toarna peste frunze uscate de urzici si se infuzeaza 1 minut. Se bea fierbinte 1 cana de ceai pe zi!
- zerul de lapte se poate consuma zilnic pentru a accelera metabolismul si a curata intestinele. Ca si in cazul otetului de mere, pentru acesta cura trebuie sa ai un stomac "tare".
- mananca foarte incet, mesteca bine mancarea si asteapta minim 15 minute pana sa iti mai iei o portie. Alimentele vor fi mai bine digerate si se va instala senzatia de satietate pentru mai mult timp.
- cand faci baie, exfoliaza-ti corpul cel putin o data pe saptamana, folosind o perie mai dura. S-a demonstrat ca masajul accelereaza metabolismul, insa acesta nu trebuie sa dureze mai mult de 4-5 minute.
- in loc de sare si untura, foloseste mai multe condimente si ulei de masline.
- mananca doar alimente proaspete, cat mai putin prelucrate termic si vei slabi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Fursecuri cu cacao si scortisoara
Bucataras.RO

Fursecuri cu cacao si scortisoara

Fursecurile! Cui nu ii plac fursecurile? Cu unt, cu ciocolata, cu vanilie, cu lamaie, cu alune, s.a.m.d. Le prefer, sunt...

Fursecuri cu cacao si scortisoara
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide