Sortimente de bauturi

Sucul de fructe Sucul de fructe, cel mai putin modificat din aceasta grupa, are un continut de 100% "fructe stoarse". Acestuia nu i se adauga nimic, nici apa nici zahar, niciun fel de colorant sau conservant. Doar lipsa acidului natural poate fi completata cu putin acid citric. Aceste lucru trebuie insa sa fie precizat pe eticheta produsului. Nectarul de fructe Nectarul de fructe poate fi limpede sau cu pulpa. Gustul anumitor fructe sub forma de suc 100% natural nu ar fi placut, deoarece acestea contin prin natura lor fie prea mult acid, fie pulpa se stoarce mai greu. Nectarurile pot fi consumate doar dupa ce sunt amestecate cu apa si zahar. Acest lucru este valabil de exemplu in cazul coacazelor negre, a visinelor, a caiselor si a piersicilor. Bauturile obtinute astfel poarta denumirea de "nectar de fructe". Nectarul poate fi pur sau poate contine pulpa din fructe. SiropulSiropul de fructe Siropul este un suc de fructe care se conserva mai bine datorita adaosului ridicat de zahar. Acesta trebuie sa contina cel putin 10% suc de fructe, ceea ce nu reprezinta o problema prea mare pentru majoritatea producatorilor, deoarece cantitatea de suc de fructe din siropul produs de ei, o depaseste in mod normal cu mult pe cea stabilita. Si continutul de substanta uscata este stabilit de lege. In Austrai aceasta se situeaza intre 55% si 68%. Siropul din plante medicinale Siropul din plante medicinale se prepara din extracte de plante medicinale si extract din flori, apa si zahar. Acesta contine cel putin 45% substanta uscata. Aceste valori trebuie respectate in cazul comercializarii. Pentru consumul propriu nu este nevoie ca acestea sa fie respectate intr-un mod atat de strict. Bautura din suc de fructe De cele mai multe ori bauturile cu suc de fructe nu poarta decat denumirea fructului si foarte putin gustul acestuia. Cantitatea minima de continut de fruct se situeaza intre 6% si 30% depinzand de specia acestuia. Bauturile din suc de fructe pot contine apa, arome de fructe, dioxid de carbon si eventual alti aditivi. Acestea fac parte din categoria bauturilor racoritoare alaturi de limonada carbogazficata si de sucurile efervescente. Bauturile obtinute cu ajutorul storcatorului cu abur Multe din "sucurile" preparate in stil traditional cu ajutorul storcatorului cu abur corespund mai degraba unui nectar decat unui suc de fructe. Aceste bauturi absorb putina apa din aburi la sfarsit adaugandu-se 300g zahar per litru. Aceasta cantitate este totusi insuficienta pentru a obtine un "sirop". Bauturile preparate dupa aceasta metoda nu au o denumire in retetele actuale. Ele nu pot fi comercializate nici ca suc nici ca nectar sau sirop. Cantitatea totala de zahar si cantitatea totala de substanta uscata
Aceste doua notiuni sunt foarte apropiate ca sens, existand totusi mici diferente. Cantitatea totala de zahar In fructele si legumele noastre se gasesc cu precadere trei feluri diferite de zaharuri: zaharul de sfecla, zaharul de struguri si zaharul de fructe. In timpul prepararii nectarului si siropului se adauaga cantitati suplimentare de zahar. Cantitatea de zahar totala reprezinta suma tuturor zaharurilor care se gasesc intr-un produs, indiferent daca acestea se regasesc in mod natural sau sunt adaugate ulterior. Substanta uscata Substanta uscata denumeste cantitatea de substanta care ramane in urma evaporarii apei. Aceasta se refera la cantitatea totala de zahar si la alte substante. Astfel, un fruct care contine 10% materie solida si 90% apa, detine 10% substanta uscata. Cu cat este mai mare continutul de substanta uscata, cu atat este acesta mai bine protejat de descompunerea cauzata de drojdie si mucegai. Pentru ca siropul sa aiba o valabilitate mai indelungata s-au stabilit valori minime pe care trebuie sa le atinga substanta uscata, pentru a fi impiedicata dezvoltarea microorganimelor. Acest articol a fost preluat din cartea: Sirop si nectar publicata de editura M.A.S.T Date de contact:
e-mail [email protected] www.edituramast.rotel. 021-4101945
Va recomandam urmatoarele retete de siropuri si compoturi
Sirop de brad
Sirop de socata
Sirop de visineCompot de caiseSirop de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Papricas cu gnocchi si lipie de casa

Papricas cu gnocchi si lipie de casa

• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de

Papricas cu gnocchi si lipie de casa
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Cele mai apreciate rețete
Chec aperitiv
1
Aperitive cu legume

Chec aperitiv

Este un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...

Chec aperitiv
Orez cu prune uscate
2
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Tarta cu dovlecei zucchini
3
Aperitive cu legume

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Gogonele in saramura
4
Muraturi simple

Gogonele in saramura

Anul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...

Gogonele in saramura
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Reteta de preparare a papanasilor Papanasii, cel mai renumit desert traditional, se prepara din branza dulce de vaci, adica...

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita