Pentru ca sa nu dai gres cu nicio reteta, indiferent care este sursa acesteia, culinar.ro te ajuta sa traduci cantitatile in asa fel incat sa iti fie tie cat mai usor in bucatarie. 1 lingurita = 4.93 mililitri 1 1/4 lingurita = 6.16 mililitri 1 1/2 lingurita = 7.39 mililitri 1 3/4 lingurita = 8.63 mililitri 2 lingurite = 9.86mililitri 1 lingura = 14.79 mililitri 2 linguri = 29.57 mililitri 1/4 cup = 59.15 mililitri 1/2 cup = 118.3 mililitri 1 cup = 236.59 mililitri 2 cups sau 1 pint = 473.18 mililitri
1 pahar de vin=1 1/2 dl
o ceasca migdale feliate = 90g 1 ceasca obisnuita de cafea cu lapte=2 dl
o ceasca miez de migdale = 155g 1 ceasca mare de cafea cu lapte=2 1/2 dl
o ceasca fulgi de migdale = 90g 1 lingura cu varf de faina=25 gr.
o ceasca mere feliate sau confiate = 125g 1 lingura rasa de faina=15 gr.
o ceasca caise feliate sau confiate = 190g 1 ceasca de faina=1/4 kg
o ceasca biscuiti sfaramati = 125g 1 lingura de zahar=25-30 gr
o ceasca pesmet = 125g 1 ceasca de zahar= 200 gr
o ceasca branza rasa = 125g 1 lingura de grasime sau unt=25 gr.
o ceasca bucati de ciocolata = 155g 1 lingurita = 5 ml
o ceasca nuca de cocos razuita = 90g 1 lingura = 20 ml
o ceasca fulgi de porumb = 30g 1 lingura si 2 lingurite = 30 ml
o ceasca stafide =155g ¼ ceasca = 60 ml
o ceasca faina = 125g 1/3 ceasca = 85ml
o ceasca fructe confiate = 185g 3/8 ceasca = 100ml
o ceasca ghimbir = 250g ½ ceasca = 125ml
o ceasca miere = 315g 1 ceasca = 250ml
o ceasca nuci tocate = 125g 1 ½ ceasca = 360ml
o ceasca prune feliate = 220g 1 3/4 ceasca = 420ml
o ceasca orez gatit = 155g 2 cesti = 500ml
o ceasca orez boabe = 220g 4 cesti = 1 litru
o ceasca fulgi de ovaz = 90g
o ceasca seminte de susan = 125g
o ceasca margarina sau unt = 250g
o ceasca zahar = 250g
o ceasca zahar praf = 155g
o ceasca arpacas = 60g
Celsius Fahrenheit Formula 0°C 32°F °F = (°C × 1,8) + 32 4.4° 40° °C = (°F − 32) ÷ 1,8 10° 50°
15.6° 60°
21.1° 70°
26.7° 80°
32.2° 90°
37.8° 100°
43.3° 110°
48.9° 120°
54.4° 130°
60° 140°
65.6° 150°
71.1° 160°
76.7° 170°
82.2° 180°
87.8° 190°
93.3° 200°
100° 212°
121° 250°
149° 300°
177° 350°
205° 400°
233° 450°
260° 500°
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseSe curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...
Dulceata de mandarineAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorSunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!
Pariziene cu gem de gutuiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii