Unitati de masura in bucatarie

Pentru ca sa nu dai gres cu nicio reteta, indiferent care este sursa acesteia, culinar.ro te ajuta sa traduci cantitatile in asa fel incat sa iti fie tie cat mai usor in bucatarie.   1 lingurita = 4.93 mililitri 1 1/4 lingurita = 6.16 mililitri 1 1/2 lingurita = 7.39 mililitri 1 3/4 lingurita = 8.63 mililitri 2 lingurite = 9.86mililitri 1 lingura = 14.79 mililitri 2 linguri = 29.57 mililitri 1/4 cup = 59.15 mililitri 1/2 cup = 118.3 mililitri 1 cup = 236.59 mililitri 2 cups sau 1 pint = 473.18 mililitri



1 pahar de vin=1 1/2 dl
o ceasca migdale feliate = 90g 1 ceasca obisnuita de cafea cu lapte=2 dl
o ceasca miez de migdale = 155g 1 ceasca mare de cafea cu lapte=2 1/2 dl
o ceasca fulgi de migdale = 90g 1 lingura cu varf de faina=25 gr.
o ceasca mere feliate sau confiate = 125g 1 lingura rasa de faina=15 gr.
o ceasca caise feliate sau confiate = 190g 1 ceasca de faina=1/4 kg
o ceasca biscuiti sfaramati = 125g 1 lingura de zahar=25-30 gr
o ceasca pesmet = 125g 1 ceasca de zahar= 200 gr
o ceasca branza rasa = 125g 1 lingura de grasime sau unt=25 gr.
o ceasca bucati de ciocolata = 155g 1 lingurita = 5 ml
o ceasca nuca de cocos razuita = 90g 1 lingura = 20 ml
o ceasca fulgi de porumb = 30g 1 lingura si 2 lingurite = 30 ml
o ceasca stafide =155g ¼ ceasca = 60 ml
o ceasca faina = 125g 1/3 ceasca = 85ml
o ceasca fructe confiate = 185g 3/8 ceasca = 100ml
o ceasca ghimbir = 250g ½ ceasca = 125ml
o ceasca miere = 315g 1 ceasca = 250ml
o ceasca nuci tocate = 125g 1 ½ ceasca = 360ml
o ceasca prune feliate = 220g 1 3/4 ceasca = 420ml
o ceasca orez gatit = 155g 2 cesti = 500ml
o ceasca orez boabe = 220g 4 cesti = 1 litru
o ceasca fulgi de ovaz = 90g

o ceasca seminte de susan = 125g

o ceasca margarina sau unt = 250g

o ceasca zahar = 250g

o ceasca zahar praf = 155g

o ceasca arpacas = 60g

Celsius Fahrenheit Formula 0°C 32°F °F = (°C × 1,8) + 32 4.4° 40° °C = (°F − 32) ÷ 1,8 10° 50°
15.6° 60°
21.1° 70°
26.7° 80°
32.2° 90°
37.8° 100°
43.3° 110°
48.9° 120°
54.4° 130°
60° 140°
65.6° 150°
71.1° 160°
76.7° 170°
82.2° 180°
87.8° 190°
93.3° 200°
100° 212°
121° 250°
149° 300°
177° 350°
205° 400°
233° 450°
260° 500°

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Briose cu afine
1
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Reteta de paste cu somon si rosii
Bucataras.RO

Reteta de paste cu somon si rosii

Reteta de paste cu somon si rosii a fost rezultatul inspiratiei de moment cu ce am avut prin frigider. Pastele au iesit...

Reteta de paste cu somon si rosii
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola