Daca trendul culinar pentru anul 2017 va fi felxitarianismul, in materie de bauturi "vinul portocaliu" este cel care va marca anul 2017.
In 2016, Aperolul s-a impus si in meniurile din Romania, dar si in multe alte tari din lume, popularizand astfel culoare portocalie atunci cand vine vorba de bauturi.
Specialistii spun ca trendul bauturilor portocalii va continua si in 2017, doar ca Aperolul va fi inlocuit de vinul potocaliu.
Acest tip de vin imbina prospetimea si gustul vinului alb, cu complexitatea celui rosu. De asemenea, se potriveste la majoritatea meselor si ocaziilor.
Diferenta dintre acest soi si celelalte este ca la cel portocaliu cojile nu sunt indepartate, in timp ce la tipurile de vin rosu si alb sucul de struguri si coaja sunt separate imediat. Prin acest proces, cunoscut si sub numele de "contacul cojii", se produc tanini care dau aceasta culoare placuta. In acelasi timp, vinul obtinut astfel este mult mai aromat, avand arome de nuca si fructe uscate.
Vinul portocaliu se afla acum pe unele dintre cele mai importante si influente liste de vinuri din lume, precum "Livre du Vin".
Printre marii producatori de vinuri portocalii se numara Italia si Slovenia. Insa, cel mai probabil va mai dura destul de mult pana sa puteti gasi un vin portocaliu in supermarketuri, pentru ca nu este produs in cantitati uriase. Magazinele de specialitate si restaurantele sunt locurile unde puteti incerca sa gasiti un vin portocaliu.
De asemenea, mai trebuie sa stiti ca vinurile portocalii se potrivesc de minune cu platourile de branzeturi, dar si cu mancaruri indiene, etiopiene, persane sau marocane.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaAdor nectarinele/piersicile, se afla printre fructele mele preferate. Si cum este sezonul lor, nu am putut sa ma abtin sa nu...
Prajitura cu nectarine (reteta video)Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii