Daca trendul culinar pentru anul 2017 va fi felxitarianismul, in materie de bauturi "vinul portocaliu" este cel care va marca anul 2017.
In 2016, Aperolul s-a impus si in meniurile din Romania, dar si in multe alte tari din lume, popularizand astfel culoare portocalie atunci cand vine vorba de bauturi.
Specialistii spun ca trendul bauturilor portocalii va continua si in 2017, doar ca Aperolul va fi inlocuit de vinul potocaliu.
Acest tip de vin imbina prospetimea si gustul vinului alb, cu complexitatea celui rosu. De asemenea, se potriveste la majoritatea meselor si ocaziilor.
Diferenta dintre acest soi si celelalte este ca la cel portocaliu cojile nu sunt indepartate, in timp ce la tipurile de vin rosu si alb sucul de struguri si coaja sunt separate imediat. Prin acest proces, cunoscut si sub numele de "contacul cojii", se produc tanini care dau aceasta culoare placuta. In acelasi timp, vinul obtinut astfel este mult mai aromat, avand arome de nuca si fructe uscate.
Vinul portocaliu se afla acum pe unele dintre cele mai importante si influente liste de vinuri din lume, precum "Livre du Vin".
Printre marii producatori de vinuri portocalii se numara Italia si Slovenia. Insa, cel mai probabil va mai dura destul de mult pana sa puteti gasi un vin portocaliu in supermarketuri, pentru ca nu este produs in cantitati uriase. Magazinele de specialitate si restaurantele sunt locurile unde puteti incerca sa gasiti un vin portocaliu.
De asemenea, mai trebuie sa stiti ca vinurile portocalii se potrivesc de minune cu platourile de branzeturi, dar si cu mancaruri indiene, etiopiene, persane sau marocane.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii