Prepararea si depozitarea siropului

Legal, siropul de fructe trebuie sa contina o cantitate mai mare de 55% de zahar. La un raport obisnuit de dizolvare de 1:6 inseamna ca unei cantitati de sirop ii revin 6 cantitati corespunzatoare de apa. Ingredientele din aceasta cantitate de sirop se repartizeaza omogen in sapte parti (6 parti apa si 1 parte sirop), cantitatea de zahar si cea de acizi reducandu-se astfel la o septime. Siropul din plante medicinale sau flori Plante si flori potrivite Exista asemanari foarte mari intre modul de preparare a siropului din plante medicinale si modul de preparare a siropului din flori. Ambele sunt extracte cu un continut mare de apa obtinute din componentele plantelor bogate la gust. Dupa adaugarea zaharului si a acizilor aceste sunt imbuteliate. Toate plantele medicinale si toate florile comestibile sunt potrivite oarecum pentru prepararea siropului. Unele aduc o aroma mai puternica si altele o aroma mai putin intensa in bauturi. Siropul cel mai potrivit pentru consum este cel obtinut din pante cu miros puternic si placut. Pentru a rafina gustul unor mancaruri sau deserturi poate fi folosit chiar si un sirop de plante care in stare pura nu este neaparat placut la gust. In sfarsit, exista siropuri care se folosesc ca remedii naturiste in diverse afectiuni. Siropul din flori de soc, din melisa si menta sunt foarte bune pentru consum. Pentru asezonarea mancarurilor poate fi folosit siropul si vinarita sau ghimbir. Pe post de "remediu naturist" se foloseste siropul din smochine sau ridiche.
In functie de continutul de zahar siropul se va dilua mai mult sau mai putin In cazul unei cantitati de 55% de substanta uscata si un raport de dizolvare 1:6 rezulta o bautura cu o cantitate de zahar aproximativ 8-10%. Continutul de zahar joaca un rol foarte important in aportul de dizolvare, de aceea acest raport nu poate fi respectat in cazul siropului preparat pentru consumul propriu, deoarece acesta contine o cantitate de zahar mult mai scazuta. Acest sirop se va dilua mai putin. Recipiente pentru depozitarea siropului
Pentru depozitarea siropului din plante medicinale sunt foarte potrivite recipientele din sticla, masa plastica si inox. Important este ca recipientele sa fie usor de curatat, sa poata fi umplute si golite cu usurinta. De aceea se recomanda folosirea acelor butoiase care au o gura mai larga. Acestea trebuie sa se inchide ermetic pentru a nu permite accesul furnicilor si al musculitelor. Siropuri si bauturi recomandate: Visinata
Sirop de muguri de brad Sirop de visine Acest articol a fost preluat din cartea: Sirop si nectar publicata de editura M.A.S.T

Date de contact:

e-mail [email protected] site www.edituramast.ro tel. 021-4101945

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ceafa de porc gatita la cuptor
Bucataras.RO

Ceafa de porc gatita la cuptor

Nu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...

Ceafa de porc gatita la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise