3 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre filmul Burnt: Super Chef

3 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre filmul Burnt: Super Chef

Multiculturalism si bucatarie fina

Regizorul John Wells recunoaste ca Londra este, in prezent, capitala mondiala a bucatariei de inalta calitate."Londra este locul unde chefii aspiranti merg pentru a obtine succesul, asa ca avea sens ca Adam sa mearga in locul de unde isi putea pregati cel mai bine o revenire de mare impact", declara Wells.

"Oportunitatea de a filma in restaurante si bucatarii de top, precum restaurantul lui Michel Roux de la Hotelul Langham si la Delaunay, noul restaurant al lui Corbijn King, a reprezentat un bonus, aducand autenticitate productiei."

Modul in care Adam si-a format echipa, alegand dintre cei mai promitatori chefi, este comparat de John Wells cu felul in care erau alesi samuraii sau cowboy-i dintr-un film western, care se uneau sa salveze impreuna orasul de raufacatori.

"Deoarece bucatariile sunt spatii multinationale, in care se folosesc numeroase argouri si limbi straine, am putut selecta dintr-un grup extins de actori, inclusiv dintre cei pe care i-am admirat in filmele straine. in plus, ne-am bucurat de faptul ca actrite precum Emma Thompson, Uma Thurman si Alicia Vikander si-au facut timp in agendele incarcate pentru a da curs acestor roluri. Pentru un regizor este un mare privilegiu sa poti lucra cu un asemenea grup de actori", declara regizorul filmului. 

O experieta autentica

Chef-ul Marcus Wareing, detinator al 2 stele Michelin – Chef consultant pentru acest film – a fost impresionat de determinarea lui Wells de a face ca scenele sa reflecte realitatea de zi cu zi dintr-un restaurant cu stele Michelin.

"Dupa ce decorul bucatariei a fost finalizat, am fost putin invidios pe marimea incaperii. M-am abtinut cu greu sa nu intru sa gatesc in acea bucatarie – parea atât de reala. Grija ridicata pentru detaliile asupra carora John a insistat reflecta intocmai ceea ce fac eu. John si-a dorit ca totul sa fie real – plite incinse, chefi care gatesc. Acestia au devenit din ce in ce mai buni cu fiecare cadru filmat si au inceput sa arate obositi si enervati, reflectând exact ceea ce se intampla zi de zi intr-o bucatarie", a spus Chef Wareing.Inainte ca filmarea peliculei sa inceapa, Wells a trecut chefii profesionisti prin mai multe repetitii tehnice, spunand fiecaruia ce urmeaza sa se intample in actiunea unei scene si ce se intampla in momentul servirii, in fiecare moment al filmarii.

Regizorul adauga:"Acest lucra inseamna ca in momentul in care filmam cu actorii, mancarea era preparata la stadiul corect si fiecare dintre cele 40 sau 50 de tigai, care sfaraiau pe plitele incinse, erau in etapa potrivita a procesului de gatire. Temperatura era ridicata in fiecare zi, aproximativ 40 de grade, iar transpiratia, taieturile si arsurile pe care le vedeti sunt reale, pentru ca publicul sa simta ca este in mijlocul actiunii, intr-o bucatarie adevarata”. Ce trebuie sa stiti despre Stelele MichelinMichelin acorda de la 0 la 3 stele restaurantelor, pe baza recenziilor anonime. Expertii Michelin ofera aceste stelele tinand cont de calitate, maiestria tehnicii, personalitate si consistenta mancarurilor.

Stelele sunt impartite astfel:

•1 stea Michelin: un loc bun unde sa te opresti pe parcursul calatoriei tale, care indica un restaurant foarte bun din categoria sa, oferind preparate la un standard inalt de calitate.

•2 stele Michelin: un restaurant care merita un ocol, indica o bucatarie excelenta, cu feluri de mancare selectate si create cu atentie, de o calitate extraordinara.

•3 stele Michelin: un restaurant care merita o calatorie speciala, indica o bucatarie exceptionala, unde oaspetii mananca extraordinar.

Meniurile sunt distinse, executate cu precizie si cu ingrediente de cea mai inalta calitate.

Stelele Michelin sunt deosebit de importante pentru un chef, acordate de catre o echipa de experti anonimi, care verifica in cele mai mici detalii toate aspectele functionarii unui restaurant – mancarea, prezentarea, ambianta si originalitatea preparatelor.

"Stelele Michelin sunt Oscarurile din lumea noastra. Dar, spre deosebire de Oscaruri, stelele ne pot fi luate inapoi, asa ca in fiecare zi putem pierde totul. Acest lucru ne obliga sa ne provocam si sa ne depasim limitele constant. in acelasi timp, daca nu obtii stele, trebuie sa recunosti ceea ce ai realizat pâna in acel moment", spune Marcus Wareing. "Bucataria este camera motoarelor, dar preparatele trebuie sa fie incredibile – Mama Natura la superlativ, livrata de om – perfectiunea", adauga Chef-ul.

Sinopsis

BURNT: SUPER CHEF este un film despre importanta de a primi o a doua sansa in viata. Chef-ul Adam Jones (Bradley Cooper) a avut totul – si a pierdut totul. Un adevarat rockstar cu 2 stele Michelin, dar si cu obiceiuri nesanatoase pe masura, fostul enfant terrible de pe scena resturantelor din Paris a facut totul altfel, de fiecare data, si nu i-a pasat niciodata decat de emotia crearii unei explozii de gusturi. Totusi, pentru a avea propria sa bucatarie si a obtine cea de-a treia stea Michelin, va avea nevoie de tot ce e mai bun de partea lui, inclusiv de frumoasa Helene (Sienna Miller).

Filmul „BURNT: SUPER CHEF” este distribuit de Forum Film România si va avea premiera pe 23 octombrie 2015.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia