3 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre filmul Burnt: Super Chef

3 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre filmul Burnt: Super Chef

Multiculturalism si bucatarie fina

Regizorul John Wells recunoaste ca Londra este, in prezent, capitala mondiala a bucatariei de inalta calitate."Londra este locul unde chefii aspiranti merg pentru a obtine succesul, asa ca avea sens ca Adam sa mearga in locul de unde isi putea pregati cel mai bine o revenire de mare impact", declara Wells.

"Oportunitatea de a filma in restaurante si bucatarii de top, precum restaurantul lui Michel Roux de la Hotelul Langham si la Delaunay, noul restaurant al lui Corbijn King, a reprezentat un bonus, aducand autenticitate productiei."

Modul in care Adam si-a format echipa, alegand dintre cei mai promitatori chefi, este comparat de John Wells cu felul in care erau alesi samuraii sau cowboy-i dintr-un film western, care se uneau sa salveze impreuna orasul de raufacatori.

"Deoarece bucatariile sunt spatii multinationale, in care se folosesc numeroase argouri si limbi straine, am putut selecta dintr-un grup extins de actori, inclusiv dintre cei pe care i-am admirat in filmele straine. in plus, ne-am bucurat de faptul ca actrite precum Emma Thompson, Uma Thurman si Alicia Vikander si-au facut timp in agendele incarcate pentru a da curs acestor roluri. Pentru un regizor este un mare privilegiu sa poti lucra cu un asemenea grup de actori", declara regizorul filmului. 

O experieta autentica

Chef-ul Marcus Wareing, detinator al 2 stele Michelin – Chef consultant pentru acest film – a fost impresionat de determinarea lui Wells de a face ca scenele sa reflecte realitatea de zi cu zi dintr-un restaurant cu stele Michelin.

"Dupa ce decorul bucatariei a fost finalizat, am fost putin invidios pe marimea incaperii. M-am abtinut cu greu sa nu intru sa gatesc in acea bucatarie – parea atât de reala. Grija ridicata pentru detaliile asupra carora John a insistat reflecta intocmai ceea ce fac eu. John si-a dorit ca totul sa fie real – plite incinse, chefi care gatesc. Acestia au devenit din ce in ce mai buni cu fiecare cadru filmat si au inceput sa arate obositi si enervati, reflectând exact ceea ce se intampla zi de zi intr-o bucatarie", a spus Chef Wareing.Inainte ca filmarea peliculei sa inceapa, Wells a trecut chefii profesionisti prin mai multe repetitii tehnice, spunand fiecaruia ce urmeaza sa se intample in actiunea unei scene si ce se intampla in momentul servirii, in fiecare moment al filmarii.

Regizorul adauga:"Acest lucra inseamna ca in momentul in care filmam cu actorii, mancarea era preparata la stadiul corect si fiecare dintre cele 40 sau 50 de tigai, care sfaraiau pe plitele incinse, erau in etapa potrivita a procesului de gatire. Temperatura era ridicata in fiecare zi, aproximativ 40 de grade, iar transpiratia, taieturile si arsurile pe care le vedeti sunt reale, pentru ca publicul sa simta ca este in mijlocul actiunii, intr-o bucatarie adevarata”. Ce trebuie sa stiti despre Stelele MichelinMichelin acorda de la 0 la 3 stele restaurantelor, pe baza recenziilor anonime. Expertii Michelin ofera aceste stelele tinand cont de calitate, maiestria tehnicii, personalitate si consistenta mancarurilor.

Stelele sunt impartite astfel:

•1 stea Michelin: un loc bun unde sa te opresti pe parcursul calatoriei tale, care indica un restaurant foarte bun din categoria sa, oferind preparate la un standard inalt de calitate.

•2 stele Michelin: un restaurant care merita un ocol, indica o bucatarie excelenta, cu feluri de mancare selectate si create cu atentie, de o calitate extraordinara.

•3 stele Michelin: un restaurant care merita o calatorie speciala, indica o bucatarie exceptionala, unde oaspetii mananca extraordinar.

Meniurile sunt distinse, executate cu precizie si cu ingrediente de cea mai inalta calitate.

Stelele Michelin sunt deosebit de importante pentru un chef, acordate de catre o echipa de experti anonimi, care verifica in cele mai mici detalii toate aspectele functionarii unui restaurant – mancarea, prezentarea, ambianta si originalitatea preparatelor.

"Stelele Michelin sunt Oscarurile din lumea noastra. Dar, spre deosebire de Oscaruri, stelele ne pot fi luate inapoi, asa ca in fiecare zi putem pierde totul. Acest lucru ne obliga sa ne provocam si sa ne depasim limitele constant. in acelasi timp, daca nu obtii stele, trebuie sa recunosti ceea ce ai realizat pâna in acel moment", spune Marcus Wareing. "Bucataria este camera motoarelor, dar preparatele trebuie sa fie incredibile – Mama Natura la superlativ, livrata de om – perfectiunea", adauga Chef-ul.

Sinopsis

BURNT: SUPER CHEF este un film despre importanta de a primi o a doua sansa in viata. Chef-ul Adam Jones (Bradley Cooper) a avut totul – si a pierdut totul. Un adevarat rockstar cu 2 stele Michelin, dar si cu obiceiuri nesanatoase pe masura, fostul enfant terrible de pe scena resturantelor din Paris a facut totul altfel, de fiecare data, si nu i-a pasat niciodata decat de emotia crearii unei explozii de gusturi. Totusi, pentru a avea propria sa bucatarie si a obtine cea de-a treia stea Michelin, va avea nevoie de tot ce e mai bun de partea lui, inclusiv de frumoasa Helene (Sienna Miller).

Filmul „BURNT: SUPER CHEF” este distribuit de Forum Film România si va avea premiera pe 23 octombrie 2015.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Poale-n brau (branzoaice)
2
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
3
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura cu crema caramel
4
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
5
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Parteneri
Tort Anca - ciocolata si gem de caise
Bucataras.RO

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

De curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest...

Tort Anca - ciocolata si gem de caise
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori