Daca de Craciun ai facut tot posibilul sa gatesti cele mai bune feluri de mancare de sezon, iar de Revelion ai ramas in pana de idei, noi iti spunem care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi pentru a avea noroc in 2016.
Pana la urma, cu totii suntem un pic superstitiosi si nu putini sunt cei care spun ca asa cum iti merge de Revelion, o sa-ti mearga tot anul.
Deci, iata ce trebuie sa mananci pentru a avea un an nou plin de noroc si realizari:
Se spune ca daca mananci peste in noaptea de Revelion, vei avea un an nou fara probleme financiare.
Superstitia se trage din faptul ca solzii pestelui se aseamana cu banii si pestii traiesc in bancuri, ceea ce simbolizeaza, de asemenea, ideea de abundenta.
Chiar daca nu este indicat sa mancam prea multe alimente care contin cantitati mari de zahar, de Revelion putem sa facem abstractie si sa mancam o felie de tort, mai ales ca este aducator de noroc, pentru ca prajiturile in forma circulara sunt simbolul vesniciei.
Din acest motiv, se spune ca cei care mananca tort in noaptea de Anul Nou nu vor avea probleme de sanatate.
3. Boabe de strugure
Un obicei spaniol spune ca in noaptea de Revelion poti sa vezi cum o sa-ti mearga tot anul daca mananci 12 boabe de strugure, una pentru fiecare luna a noului an. Daca bobul este amar sau stricat, inseamna ca in luna respectiva trebuie sa ai grija, pentru ca nu-ti va merge prea bine.
4. Fasole neagra si mazare
Se mai spune ca cei care mananca fasole neagra si mazare in noaptea dintre ani, vor avea parte de prosperitate in urmatorul an. Fasolea este cea aducatoare de noroc, in timp ce mazarea reprezinta banii.
Porcul este un simbol al norocului si prosperitatii. Nu este o coincidenta faptul ca majoritatea pusculitelor au forma de purcelusi.
De asemenea, se mai spune ca porcii sunt un simbol al unui viitor prosper, pentru ca ei scormonesc cu ratul inainte, atunci cand se hranesc.
Sursa foto: uflix.win
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii