Daca de Craciun ai facut tot posibilul sa gatesti cele mai bune feluri de mancare de sezon, iar de Revelion ai ramas in pana de idei, noi iti spunem care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi pentru a avea noroc in 2016.
Pana la urma, cu totii suntem un pic superstitiosi si nu putini sunt cei care spun ca asa cum iti merge de Revelion, o sa-ti mearga tot anul.
Deci, iata ce trebuie sa mananci pentru a avea un an nou plin de noroc si realizari:
Se spune ca daca mananci peste in noaptea de Revelion, vei avea un an nou fara probleme financiare.
Superstitia se trage din faptul ca solzii pestelui se aseamana cu banii si pestii traiesc in bancuri, ceea ce simbolizeaza, de asemenea, ideea de abundenta.
Chiar daca nu este indicat sa mancam prea multe alimente care contin cantitati mari de zahar, de Revelion putem sa facem abstractie si sa mancam o felie de tort, mai ales ca este aducator de noroc, pentru ca prajiturile in forma circulara sunt simbolul vesniciei.
Din acest motiv, se spune ca cei care mananca tort in noaptea de Anul Nou nu vor avea probleme de sanatate.
3. Boabe de strugure
Un obicei spaniol spune ca in noaptea de Revelion poti sa vezi cum o sa-ti mearga tot anul daca mananci 12 boabe de strugure, una pentru fiecare luna a noului an. Daca bobul este amar sau stricat, inseamna ca in luna respectiva trebuie sa ai grija, pentru ca nu-ti va merge prea bine.
4. Fasole neagra si mazare
Se mai spune ca cei care mananca fasole neagra si mazare in noaptea dintre ani, vor avea parte de prosperitate in urmatorul an. Fasolea este cea aducatoare de noroc, in timp ce mazarea reprezinta banii.
Porcul este un simbol al norocului si prosperitatii. Nu este o coincidenta faptul ca majoritatea pusculitelor au forma de purcelusi.
De asemenea, se mai spune ca porcii sunt un simbol al unui viitor prosper, pentru ca ei scormonesc cu ratul inainte, atunci cand se hranesc.
Sursa foto: uflix.win
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii