Care sunt cele 5 alimente norocoase pe care trebuie sa le mananci de Revelion

Care sunt cele 5 alimente norocoase pe care trebuie sa le mananci de Revelion

Daca de Craciun ai facut tot posibilul sa gatesti cele mai bune feluri de mancare de sezon, iar de Revelion ai ramas in pana de idei, noi iti spunem care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi pentru a avea noroc in 2016.


Pana la urma, cu totii suntem un pic superstitiosi si nu putini sunt cei care spun ca asa cum iti merge de Revelion, o sa-ti mearga tot anul. 


Deci, iata ce trebuie sa mananci pentru a avea un an nou plin de noroc si realizari: 


1. Peste 



Se spune ca daca mananci peste in noaptea de Revelion, vei avea un an nou fara probleme financiare.


Superstitia se trage din faptul ca solzii pestelui se aseamana cu banii si pestii traiesc in bancuri, ceea ce simbolizeaza, de asemenea, ideea de abundenta. 


2. Tort 


Chiar daca nu este indicat sa mancam prea multe alimente care contin cantitati mari de zahar, de Revelion putem sa facem abstractie si sa mancam o felie de tort, mai ales ca este aducator de noroc, pentru ca prajiturile in forma circulara sunt simbolul vesniciei.


Din acest motiv, se spune ca cei care mananca tort in noaptea de Anul Nou nu vor avea probleme de sanatate. 


3. Boabe de strugure 

Un obicei spaniol spune ca in noaptea de Revelion poti sa vezi cum o sa-ti mearga tot anul daca mananci 12 boabe de strugure, una pentru fiecare luna a noului an. Daca bobul este amar sau stricat, inseamna ca in luna respectiva trebuie sa ai grija, pentru ca nu-ti va merge prea bine. 

4. Fasole neagra si mazare

Se mai spune ca cei care mananca fasole neagra si mazare in noaptea dintre ani, vor avea parte de prosperitate in urmatorul an. Fasolea este cea aducatoare de noroc, in timp ce mazarea reprezinta banii.


5. Friptura de porc



Porcul este un simbol al norocului si prosperitatii. Nu este o coincidenta faptul ca majoritatea pusculitelor au forma de purcelusi. 


De asemenea,  se mai spune ca porcii sunt un simbol al unui viitor prosper, pentru ca ei scormonesc cu ratul inainte, atunci cand se hranesc. 


Sursa foto: uflix.win

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide