Daca de Craciun ai facut tot posibilul sa gatesti cele mai bune feluri de mancare de sezon, iar de Revelion ai ramas in pana de idei, noi iti spunem care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi pentru a avea noroc in 2016.
Pana la urma, cu totii suntem un pic superstitiosi si nu putini sunt cei care spun ca asa cum iti merge de Revelion, o sa-ti mearga tot anul.
Deci, iata ce trebuie sa mananci pentru a avea un an nou plin de noroc si realizari:
Se spune ca daca mananci peste in noaptea de Revelion, vei avea un an nou fara probleme financiare.
Superstitia se trage din faptul ca solzii pestelui se aseamana cu banii si pestii traiesc in bancuri, ceea ce simbolizeaza, de asemenea, ideea de abundenta.
Chiar daca nu este indicat sa mancam prea multe alimente care contin cantitati mari de zahar, de Revelion putem sa facem abstractie si sa mancam o felie de tort, mai ales ca este aducator de noroc, pentru ca prajiturile in forma circulara sunt simbolul vesniciei.
Din acest motiv, se spune ca cei care mananca tort in noaptea de Anul Nou nu vor avea probleme de sanatate.
3. Boabe de strugure
Un obicei spaniol spune ca in noaptea de Revelion poti sa vezi cum o sa-ti mearga tot anul daca mananci 12 boabe de strugure, una pentru fiecare luna a noului an. Daca bobul este amar sau stricat, inseamna ca in luna respectiva trebuie sa ai grija, pentru ca nu-ti va merge prea bine.
4. Fasole neagra si mazare
Se mai spune ca cei care mananca fasole neagra si mazare in noaptea dintre ani, vor avea parte de prosperitate in urmatorul an. Fasolea este cea aducatoare de noroc, in timp ce mazarea reprezinta banii.
Porcul este un simbol al norocului si prosperitatii. Nu este o coincidenta faptul ca majoritatea pusculitelor au forma de purcelusi.
De asemenea, se mai spune ca porcii sunt un simbol al unui viitor prosper, pentru ca ei scormonesc cu ratul inainte, atunci cand se hranesc.
Sursa foto: uflix.win
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieO minunatie de gust, plus ca se face atat de usor. 🙂
Prajitura cu afine pentru copiiAm gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla...
Chiftelute de sfecla cu sos vanatorescPuiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...
Ananas cu puiIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii