De sarbatorile de iarna, mancarurile traditionale sunt foarte importante pentru cei care vor sa aiba parte de un Craciun deosebit.
De asemenea, ziua de 20 decembrie este unul dintre momentele care anticipeaza Craciunul, deoarece de Ignat se sacrifica porcii din care se vor prepara multe bunatati atat pentru Craciun si Anul Nou, cat si pentru intreaga iarna.
Astfel, pregatirea mancarurilor pentru Craciun capata dimensiunea unui ritual, aducand familia mai aproape si oferind momente ce vor fi pretuite peste ani si ani.
Drept urmare, va prezentam cum sa preparati 10 feluri traditionale de mancare ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun:
Vedeti si cum sa reduceti colesterolul din preparatele pentru sarbatorile de iarna
Descoperiti mai multe retete pentru preparatele de sarbatori in cartea de bucate: Mancaruri de sarbatori, de Garoafa Coman
Sursa foto: femeiastie.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Deși anul acesta mi-am propus să nu prepar nimic de sărbători, tot suntem plecați:D, nu m-am putut abține:D Ceva bun...
Buturuga de CrăciunIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii