In Romania, pizza a aparut ca fenomen dupa anii ’90, fiind adusa initial de investitori arabi si turci, pentru ca ulterior, romanii plecati in Italia, dar si francizele internationale, sa creeze un trend alimentar din consumul de pizza.
Sa reusesti ca pizzer in Italia este greu, iar ca italienii sa-ti recunoasca meritele, strain fiind, este si mai greu. Invitatul Bucharest Food Festival, Claudiu Toader face parte dintre cei ce au reusit sa fie recunoscuti ca fiind unul de-al lor, pizzaiolo cu diplome la cele mai importante concursuri din Italia, vicecampion mondial la Campionatul Mondial de Pizza Sana.
Revenit de putin timp in Romania, Claudiu isi doreste sa deschida o scoala de pizzeri si sa invete romanii sa consume si sa prepare “pizza sana”. El si-a deschis o pizzerie sub franciza Pizza Expert, unde produce cea mai ieftina pizza din Bucuresti, dar cu ingrediente de foarte buna calitate.
Pe 16 iunie, cu incepere de la ora 12:30, Claudiu va realiza in cadrul Bucharest Food Festival, cu ajutorul Pizza Expert si Pizza Alforno, sustinut de Tomi, Galbani, Cirio, Zeyno, Korani, Titan Coasta d’Oro, Kotanyi si muti altii, Turnul din Pizza, un turn ce aminteste de celebrul turn din Pisa, la scara 1/10. Turnul din Pisa are o inaltime de 56 de metri, Turnul din Pizza va avea 5,6 metri inaltime; Turnul din Pisa a fost construit in 100 de ani, iar Turnul din Pizza va fi construit in 100 de minute, joi incepand cu orele 12.30.
Pe parcursul celor patru zile de eveniment, vizitatorii vor putea invata sa pregateasca pizza dupa metode traditionale si sa faca “giocolieri” (jonglerii cu pizza) alaturi de vicecampionul mondial, Claudiu Toader.
Programul de vizitare al evenimentului este:
Joi – 16 iunie: 12.00 – 21.00
Vineri-sambata – 17 – 18 iunie: 10.00 – 20.00
Duminica – 19 iunie: 10.00 – 18.00
Costul unui bilet de acces este de 3 ron, copiii cu varsta de pana la 14 ani, insotiti de un adult au accesul gratuit.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii