In Romania, pizza a aparut ca fenomen dupa anii ’90, fiind adusa initial de investitori arabi si turci, pentru ca ulterior, romanii plecati in Italia, dar si francizele internationale, sa creeze un trend alimentar din consumul de pizza.
Sa reusesti ca pizzer in Italia este greu, iar ca italienii sa-ti recunoasca meritele, strain fiind, este si mai greu. Invitatul Bucharest Food Festival, Claudiu Toader face parte dintre cei ce au reusit sa fie recunoscuti ca fiind unul de-al lor, pizzaiolo cu diplome la cele mai importante concursuri din Italia, vicecampion mondial la Campionatul Mondial de Pizza Sana.
Revenit de putin timp in Romania, Claudiu isi doreste sa deschida o scoala de pizzeri si sa invete romanii sa consume si sa prepare “pizza sana”. El si-a deschis o pizzerie sub franciza Pizza Expert, unde produce cea mai ieftina pizza din Bucuresti, dar cu ingrediente de foarte buna calitate.
Pe 16 iunie, cu incepere de la ora 12:30, Claudiu va realiza in cadrul Bucharest Food Festival, cu ajutorul Pizza Expert si Pizza Alforno, sustinut de Tomi, Galbani, Cirio, Zeyno, Korani, Titan Coasta d’Oro, Kotanyi si muti altii, Turnul din Pizza, un turn ce aminteste de celebrul turn din Pisa, la scara 1/10. Turnul din Pisa are o inaltime de 56 de metri, Turnul din Pizza va avea 5,6 metri inaltime; Turnul din Pisa a fost construit in 100 de ani, iar Turnul din Pizza va fi construit in 100 de minute, joi incepand cu orele 12.30.
Pe parcursul celor patru zile de eveniment, vizitatorii vor putea invata sa pregateasca pizza dupa metode traditionale si sa faca “giocolieri” (jonglerii cu pizza) alaturi de vicecampionul mondial, Claudiu Toader.
Programul de vizitare al evenimentului este:
Joi – 16 iunie: 12.00 – 21.00
Vineri-sambata – 17 – 18 iunie: 10.00 – 20.00
Duminica – 19 iunie: 10.00 – 18.00
Costul unui bilet de acces este de 3 ron, copiii cu varsta de pana la 14 ani, insotiti de un adult au accesul gratuit.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteIată că am ajuns și eu bucătăraș suprem cu 1000 de rețete! Și la numărul 1000 nu poate fi decât un tort...
Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii