Primavara este un anotimp al bogatiei
legumelor si fructelor si chiar ar fi pacat sa nu profitam de tot ceea ce ne
ofera. Cu totii suntem ocupati si distrasi de cotidian, de aceea gatim din ce
in ce mai putin si motivam ca nu avem suficient timp. Insa, cu siguranta ne
putem face timp pentru a pregati retete de paste rapide, cu
ingrediente proaspete de primavara.
Gama de retete paste este una
variata, insa unul dintre preparatele usor de facut este reteta paste cu usturoi si
spanac realizata cu spaghetti din grau dur Baneasa de catre Teo’s Kitchen.
Pastele din grau dur de la Baneasa sunt de o calitate superioara, de aceea isi
pastreaza foarte bine forma la fiert si nu se lipesc.
Pentru a realiza reteta de Spaghetti rapide cu
usturoi si spanac sunt necesare urmatoarele ingrediente:
320 g spaghetti din grau dur Paste
Baneasa
30 ml ulei de masline extra virgin
5-6 catei mari de usturoi sau 6
fire de usturoi verde
300 g spanac tanar (baby spanac)
Sare si piper dupa gust
100 g parmezan proaspat razuit
Sosul se face intr-o tigaie incapatoare in care
se incinge uleiul de masline pentru a cali usturoiul aproximativ 1 minut pana
devine auriu. Usturoiul nu se lasa mai mult pentru ca, daca se rumeneste,
Primavara este un anotimp al bogatiei
legumelor si fructelor si chiar ar fi pacat sa nu profitam de tot ceea ce ne
ofera. Cu totii suntem ocupati si distrasi de cotidian, de aceea gatim din ce
in ce mai putin si motivam ca nu avem suficient timp. Insa, cu siguranta ne
putem face timp pentru a pregati retete de paste rapide, cu
ingrediente proaspete de primavara.
Gama de retete paste este una
variata, insa unul dintre preparatele usor de facut este reteta paste cu usturoi si
spanac realizata cu spaghetti din grau dur Baneasa de catre Teo’s Kitchen.
Pastele din grau dur de la Baneasa sunt de o calitate superioara, de aceea isi
pastreaza foarte bine forma la fiert si nu se lipesc.
Pentru a realiza reteta de Spaghetti rapide cu
usturoi si spanac sunt necesare urmatoarele ingrediente:
·
320 g spaghetti din grau dur Paste
Baneasa
·
30 ml ulei de masline extra virgin
·
5-6 catei mari de usturoi sau 6
fire de usturoi verde
·
300 g spanac tanar (baby spanac)
·
Sare si piper dupa gust
·
100 g parmezan proaspat razuit
Sosul se face intr-o tigaie incapatoare in care
se incinge uleiul de masline pentru a cali usturoiul aproximativ 1 minut pana
devine auriu. Usturoiul nu se lasa mai mult pentru ca, daca se rumeneste, acesta
devine amar si strica tot sosul. Peste usturoi se adauga spanac si se soteaza
impreuna 2-3 minute pana cand spanacul devine moale.
Intre timp, se pun la fiert 4 litri de apa cu
o lingurita de sare, cand apa da in clocot se pun spaghettele. Este important
ca acestea sa nu fie puse mai devreme deoarece textura le va fi afectata. De
asemenea, un alt pas ce trebuie respectat este timpul de fierbere scris pe
ambalaj. Acestea nu trebuie lasate nici mai mult, nici mai putin pentru ca la
final sa fie al dente. Dupa ce au fiert, se scot spaghettele din apa si se pun
in tigaie peste spanacul calit cu usturoi. Se aduga un polonic din apa in care au fiert si parmezanul ras. Se lasa la
foc mic 1-2 minute pana se topeste parmezanul.
Aceasta reteta de paste este una rapida, cu
ingrediente simple de primavara care pot fi gasite usor si care dau un gust
special preparatului final.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe