Primavara este un anotimp al bogatiei legumelor si fructelor si chiar ar fi pacat sa nu profitam de tot ceea ce ne ofera. Cu totii suntem ocupati si distrasi de cotidian, de aceea gatim din ce in ce mai putin si motivam ca nu avem suficient timp. Insa, cu siguranta ne putem face timp pentru a pregati retete de paste rapide, cu ingrediente proaspete de primavara.
Gama de retete paste este una variata, insa unul dintre preparatele usor de facut este reteta paste cu usturoi si spanac realizata cu spaghetti din grau dur Baneasa de catre Teo’s Kitchen. Pastele din grau dur de la Baneasa sunt de o calitate superioara, de aceea isi pastreaza foarte bine forma la fiert si nu se lipesc.
Pentru a realiza reteta de Spaghetti rapide cu usturoi si spanac sunt necesare urmatoarele ingrediente:
· 320 g spaghetti din grau dur Paste Baneasa
· 30 ml ulei de masline extra virgin
· 5-6 catei mari de usturoi sau 6 fire de usturoi verde
· 300 g spanac tanar (baby spanac)
· Sare si piper dupa gust
· 100 g parmezan proaspat razuit
Sosul se face intr-o tigaie incapatoare in care se incinge uleiul de masline pentru a cali usturoiul aproximativ 1 minut pana devine auriu. Usturoiul nu se lasa mai mult pentru ca, daca se rumeneste, acesta devine amar si strica tot sosul. Peste usturoi se adauga spanac si se soteaza impreuna 2-3 minute pana cand spanacul devine moale.
Intre timp, se pun la fiert 4 litri de apa cu o lingurita de sare, cand apa da in clocot se pun spaghettele. Este important ca acestea sa nu fie puse mai devreme deoarece textura le va fi afectata. De asemenea, un alt pas ce trebuie respectat este timpul de fierbere scris pe ambalaj. Acestea nu trebuie lasate nici mai mult, nici mai putin pentru ca la final sa fie al dente. Dupa ce au fiert, se scot spaghettele din apa si se pun in tigaie peste spanacul calit cu usturoi. Se aduga un polonic din apa in care au fiert si parmezanul ras. Se lasa la foc mic 1-2 minute pana se topeste parmezanul.
Aceasta reteta de paste este una rapida, cu ingrediente simple de primavara care pot fi gasite usor si care dau un gust special preparatului final.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiSunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...
Prajitura ToscaVazusem acum ceva vreme pe FB cat de laudat era acest tort si mi-am propus sa-l fac de ziua mea. Am citit mai multe retete...
Desert tort Medovik cu visine si nucaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii