Cum sa transpui prospetimea primaverii in farfurie

Cum sa transpui prospetimea primaverii in farfurie

Primavara este un anotimp al bogatiei legumelor si fructelor si chiar ar fi pacat sa nu profitam de tot ceea ce ne ofera. Cu totii suntem ocupati si distrasi de cotidian, de aceea gatim din ce in ce mai putin si motivam ca nu avem suficient timp. Insa, cu siguranta ne putem face timp pentru a pregati retete de paste rapide, cu ingrediente proaspete de primavara.

Gama de retete paste este una variata, insa unul dintre preparatele usor de facut este reteta paste cu usturoi si spanac realizata cu spaghetti din grau dur Baneasa de catre Teo’s Kitchen. Pastele din grau dur de la Baneasa sunt de o calitate superioara, de aceea isi pastreaza foarte bine forma la fiert si nu se lipesc.

Pentru a realiza reteta de Spaghetti rapide cu usturoi si spanac sunt necesare urmatoarele ingrediente:

·         320 g spaghetti din grau dur Paste Baneasa

·         30 ml ulei de masline extra virgin

·         5-6 catei mari de usturoi sau 6 fire de usturoi verde

·         300 g spanac tanar (baby spanac)

·         Sare si piper dupa gust

·         100 g parmezan proaspat razuit

Sosul se face intr-o tigaie incapatoare in care se incinge uleiul de masline pentru a cali usturoiul aproximativ 1 minut pana devine auriu. Usturoiul nu se lasa mai mult pentru ca, daca se rumeneste, acesta devine amar si strica tot sosul. Peste usturoi se adauga spanac si se soteaza impreuna 2-3 minute pana cand spanacul devine moale.

Intre timp, se pun la fiert 4 litri de apa cu o lingurita de sare, cand apa da in clocot se pun spaghettele. Este important ca acestea sa nu fie puse mai devreme deoarece textura le va fi afectata. De asemenea, un alt pas ce trebuie respectat este timpul de fierbere scris pe ambalaj. Acestea nu trebuie lasate nici mai mult, nici mai putin pentru ca la final sa fie al dente. Dupa ce au fiert, se scot spaghettele din apa si se pun in tigaie peste spanacul calit cu usturoi. Se aduga un polonic din apa in  care au fiert si parmezanul ras. Se lasa la foc mic 1-2 minute pana se topeste parmezanul.

Aceasta reteta de paste este una rapida, cu ingrediente simple de primavara care pot fi gasite usor si care dau un gust special preparatului final. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos