ASOCIATIA CULTURALA EURO EST ALTERNATIV ( A.C.E.E.A. ) in parteneriat cu ZAHAR MARGARITAR, PRIMARIA MUNICIPIULUI IASI, WACS ( WORLD ASSOCIATION OF CHEFS SOCIETIES ), HOTEL LA CASTEL, HOTEL UNIREA, GRAND HOTEL TRAIAN, COMPLEX HOTELIER AGREMENT CIRIC, BILANCIA, METRO CASH AND CARRY, RESTAURANT CAVALERUL MEDIEVAL, RESTAURANT PANORAMIC, CUPTORUL MOLDOVENCEI, PANIFCOM, KOSAROM, COTNARI, BONDUELLE, MONTE BANATO, SCOTCH BRITE, FLORISTIQ ART, ZELDA, FABRICA FLASH, aduce pentru al 3-lea an consecutiv Cupa Moldovei in gastronomie la Iasi, in Piata Unirii si in incinta Hotelului Unirea. Evenimentul se va desfasura pe parcurul a doua zile, 30 si 31 martie 2013. Juriul este format din membrii marcanti ai bucatariei internationale: - GUIDO DE BONO - PRESEDINTELE ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN MALTA; - SPIROS DIMITRIOU - VICE PRESEDINTE AL ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN SERBIA; - JYRKI YLI UOTILA - PRESEDINTELE EUROTOQUES -FINLANDA; - ELENA SHRAMKO - MAESTRU COFETAR- RUSIA; - JOVICA DJURDJEVIC GIORGIO - MAESTRU IN ARTA CULINARA- ELVETIA; - RALF MENEGHINI - MAESTRU PATISER- GERMANIA - ZORAN STANISAVLJEVIC – PRESEDINTELE ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN ISTRIA; - DRAGAN DJURIC - MAESTRU IN ARTA CULINARA –SERBIA Categoriile competitiei sunt: MOLDAVIAN’S CHALLENGE CUP - INDIVIDUAL. Bucatarii de vor intrece pentru marele titlu participand la 4 sectiuni dupa cum urmeaza: ETNIC, PUI, PORC, PESTE. Timpul alocat fiecarei categorii de concurs este de 60 de minute (45 min. pentru preparare - 15 minute pt curatenie) MASTERS OF FLAMES - 2 CATEGORII DE CONCURS, SAMBATA CIORBE, DUMINICA FEL DE BAZA. Ingredientele sunt oferite in forma de black box, competitorii fiind obligati sa anunte reteta in 20 de minute de la startul competitiei. CAMPIONATUL NATIONAL DE PIZZA - PREMIERA ABSOLUTA LA IASI. Competitorii nu vor plati taxa de inscriere, ingredientele necesare prepararii a 2 pizza vor fi aduse de catre acestia. EXPOZITIE DE ARTA CULINARA - IN SALA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DE LA PARTERUL HOTELULUI UNIREA, CU INCEPERE DE LA ORA 10.00. Publicul va avea ocazia sa admire sambata prezentari de antreu, iar duminica patiserie, peste si carving. INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERA, NUMARUL PORTIILOR OFERITE GRATUIT PUBLICULUI DEPASESTE 5000 DE BUCATI. PUBLICUL VA FI INCANTAT CU DEMONSTRATII CULINARE SUSTINUTE DE MAESTRII IN ARTA CULINARA DIN ROMANIA SI DIN STRAINATATE. GAZDELE EVENIMENTULUI SUNT ANTONIO PASSARELLI, JUSTINIAN RADU SI FILIP VASILESCU. Mai multe detalii pe campionatdegatit.ro
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaIntinde foietajul si taie 8 patrate de 10 x 10 cm. Decojeste merele, taie-le in doua, indeparteaza miezul si taie-le...
Foietaj cu mereVarza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavaraUn gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si...
Pachetele de primavara cu foi de orezAlbusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu...
Chec din albusuriSunt sigura ca nu ati incercat aceasta reteta de dulceata de castane. Noi mancam castane fierte, coapte, piure, in diferite...
Dulceata de castaneEduard, Zmeul mijlociu a vrut, de fapt a fost provocat sa prepare un desert si a ajuns la aceasta reteta Cunoscand-o...
Desert tort Seherezada cu fructe de padureIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii