ASOCIATIA CULTURALA EURO EST ALTERNATIV ( A.C.E.E.A. ) in parteneriat cu ZAHAR MARGARITAR, PRIMARIA MUNICIPIULUI IASI, WACS ( WORLD ASSOCIATION OF CHEFS SOCIETIES ), HOTEL LA CASTEL, HOTEL UNIREA, GRAND HOTEL TRAIAN, COMPLEX HOTELIER AGREMENT CIRIC, BILANCIA, METRO CASH AND CARRY, RESTAURANT CAVALERUL MEDIEVAL, RESTAURANT PANORAMIC, CUPTORUL MOLDOVENCEI, PANIFCOM, KOSAROM, COTNARI, BONDUELLE, MONTE BANATO, SCOTCH BRITE, FLORISTIQ ART, ZELDA, FABRICA FLASH, aduce pentru al 3-lea an consecutiv Cupa Moldovei in gastronomie la Iasi, in Piata Unirii si in incinta Hotelului Unirea. Evenimentul se va desfasura pe parcurul a doua zile, 30 si 31 martie 2013. Juriul este format din membrii marcanti ai bucatariei internationale: - GUIDO DE BONO - PRESEDINTELE ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN MALTA; - SPIROS DIMITRIOU - VICE PRESEDINTE AL ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN SERBIA; - JYRKI YLI UOTILA - PRESEDINTELE EUROTOQUES -FINLANDA; - ELENA SHRAMKO - MAESTRU COFETAR- RUSIA; - JOVICA DJURDJEVIC GIORGIO - MAESTRU IN ARTA CULINARA- ELVETIA; - RALF MENEGHINI - MAESTRU PATISER- GERMANIA - ZORAN STANISAVLJEVIC – PRESEDINTELE ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN ISTRIA; - DRAGAN DJURIC - MAESTRU IN ARTA CULINARA –SERBIA Categoriile competitiei sunt: MOLDAVIAN’S CHALLENGE CUP - INDIVIDUAL. Bucatarii de vor intrece pentru marele titlu participand la 4 sectiuni dupa cum urmeaza: ETNIC, PUI, PORC, PESTE. Timpul alocat fiecarei categorii de concurs este de 60 de minute (45 min. pentru preparare - 15 minute pt curatenie) MASTERS OF FLAMES - 2 CATEGORII DE CONCURS, SAMBATA CIORBE, DUMINICA FEL DE BAZA. Ingredientele sunt oferite in forma de black box, competitorii fiind obligati sa anunte reteta in 20 de minute de la startul competitiei. CAMPIONATUL NATIONAL DE PIZZA - PREMIERA ABSOLUTA LA IASI. Competitorii nu vor plati taxa de inscriere, ingredientele necesare prepararii a 2 pizza vor fi aduse de catre acestia. EXPOZITIE DE ARTA CULINARA - IN SALA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DE LA PARTERUL HOTELULUI UNIREA, CU INCEPERE DE LA ORA 10.00. Publicul va avea ocazia sa admire sambata prezentari de antreu, iar duminica patiserie, peste si carving. INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERA, NUMARUL PORTIILOR OFERITE GRATUIT PUBLICULUI DEPASESTE 5000 DE BUCATI. PUBLICUL VA FI INCANTAT CU DEMONSTRATII CULINARE SUSTINUTE DE MAESTRII IN ARTA CULINARA DIN ROMANIA SI DIN STRAINATATE. GAZDELE EVENIMENTULUI SUNT ANTONIO PASSARELLI, JUSTINIAN RADU SI FILIP VASILESCU. Mai multe detalii pe campionatdegatit.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii