ASOCIATIA CULTURALA EURO EST ALTERNATIV ( A.C.E.E.A. ) in parteneriat cu ZAHAR MARGARITAR, PRIMARIA MUNICIPIULUI IASI, WACS ( WORLD ASSOCIATION OF CHEFS SOCIETIES ), HOTEL LA CASTEL, HOTEL UNIREA, GRAND HOTEL TRAIAN, COMPLEX HOTELIER AGREMENT CIRIC, BILANCIA, METRO CASH AND CARRY, RESTAURANT CAVALERUL MEDIEVAL, RESTAURANT PANORAMIC, CUPTORUL MOLDOVENCEI, PANIFCOM, KOSAROM, COTNARI, BONDUELLE, MONTE BANATO, SCOTCH BRITE, FLORISTIQ ART, ZELDA, FABRICA FLASH, aduce pentru al 3-lea an consecutiv Cupa Moldovei in gastronomie la Iasi, in Piata Unirii si in incinta Hotelului Unirea. Evenimentul se va desfasura pe parcurul a doua zile, 30 si 31 martie 2013. Juriul este format din membrii marcanti ai bucatariei internationale: - GUIDO DE BONO - PRESEDINTELE ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN MALTA; - SPIROS DIMITRIOU - VICE PRESEDINTE AL ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN SERBIA; - JYRKI YLI UOTILA - PRESEDINTELE EUROTOQUES -FINLANDA; - ELENA SHRAMKO - MAESTRU COFETAR- RUSIA; - JOVICA DJURDJEVIC GIORGIO - MAESTRU IN ARTA CULINARA- ELVETIA; - RALF MENEGHINI - MAESTRU PATISER- GERMANIA - ZORAN STANISAVLJEVIC – PRESEDINTELE ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN ISTRIA; - DRAGAN DJURIC - MAESTRU IN ARTA CULINARA –SERBIA Categoriile competitiei sunt: MOLDAVIAN’S CHALLENGE CUP - INDIVIDUAL. Bucatarii de vor intrece pentru marele titlu participand la 4 sectiuni dupa cum urmeaza: ETNIC, PUI, PORC, PESTE. Timpul alocat fiecarei categorii de concurs este de 60 de minute (45 min. pentru preparare - 15 minute pt curatenie) MASTERS OF FLAMES - 2 CATEGORII DE CONCURS, SAMBATA CIORBE, DUMINICA FEL DE BAZA. Ingredientele sunt oferite in forma de black box, competitorii fiind obligati sa anunte reteta in 20 de minute de la startul competitiei. CAMPIONATUL NATIONAL DE PIZZA - PREMIERA ABSOLUTA LA IASI. Competitorii nu vor plati taxa de inscriere, ingredientele necesare prepararii a 2 pizza vor fi aduse de catre acestia. EXPOZITIE DE ARTA CULINARA - IN SALA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DE LA PARTERUL HOTELULUI UNIREA, CU INCEPERE DE LA ORA 10.00. Publicul va avea ocazia sa admire sambata prezentari de antreu, iar duminica patiserie, peste si carving. INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERA, NUMARUL PORTIILOR OFERITE GRATUIT PUBLICULUI DEPASESTE 5000 DE BUCATI. PUBLICUL VA FI INCANTAT CU DEMONSTRATII CULINARE SUSTINUTE DE MAESTRII IN ARTA CULINARA DIN ROMANIA SI DIN STRAINATATE. GAZDELE EVENIMENTULUI SUNT ANTONIO PASSARELLI, JUSTINIAN RADU SI FILIP VASILESCU. Mai multe detalii pe campionatdegatit.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii