Vom avea şi un invitat special, scriitorul Dumitru Radu Popa, autorul poveştii, care va citi copiilor un fragment din cartea sa, iar la final va oferi autografe. Scriitorul Dumitru Radu Popa, stabilit în Statele Unite ale Americii din 1986, se va afla în România cu ocazia lansării noului său volum publicat la Curtea Veche Publishing, „Sfinţi, vânturi şi alte întâmplări”, lansare ce va avea loc pe 14 septembrie începând cu ora 18.30, tot la Librăria Bastilia. Impreună cu Andra Cărbunaru, folosind lectura şi mijloacele teatrului de păpuşi, voi da viaţă unor episoade din această poveste despre o sămânţă, imaginată de scriitor ca un drum al cunoaşterii despre universul inconjurător. La capătul aventurii ei, sămânţa află, cu ajutorul prietenilor din lumea plantelor şi animalelor pe care şi-i face, cine este ea, ce fel de sămânţă şi care este rostul ei. Invaţă in acelaşi timp şi adevăruri despre viaţă, exact aşa cum descoperă copiii, de la cea mai mică vârstă. Copiii vor afla apoi câte ceva despre „seminţele şi fructele care te fac mare” : dovleac, floarea-soarelui, alune, migdale, stafide, nuci, fistic, după care se vor juca, folosindu-le drept piese ale unei compoziţii rotunde, ca un puzzle. Nu in ultimul rând, vom prepara impreună un chec cu seminţe. Taxa de participare este 10 lei/familie, fiecare copil primind în schimbul acesteia şi un exemplar din cartea „Închide ochii! Povestea seminţei” Locurile la aceste ateliere s-au ocupat, dar am vrut neapărat să ştiţi ce facem şi ce s-a mai intâmplat de când am vorbit ultima oară, in luna august. După cum ştiţi, avem calendarul atelierlor MICII BUCĂTARI făcut până in decembrie, de asemenea, am adăugat un atelier de gătit şi povestit şi pentru grupul mai mare de vârstă, 6-10 ani. Calendarul este afişat pe paginile mele de facebook Artelier D, Proiecte pentru copii şi Food Revolution Romania, poate fi accesat şi de pe site-ul Librăriei Bastilia: www.librariabastilia.ro.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii