Micii bucatari

(0)
postat de
Vom avea şi un invitat special, scriitorul Dumitru Radu Popa, autorul poveştii, care va citi copiilor un fragment din cartea sa, iar la final va oferi autografe.

Scriitorul Dumitru Radu Popa, stabilit în Statele Unite ale Americii din 1986, se va afla în România cu ocazia lansării noului său volum publicat la Curtea Veche Publishing, „Sfinţi, vânturi şi alte întâmplări”, lansare ce va avea loc pe 14 septembrie începând cu ora 18.30, tot la Librăria Bastilia.

Impreună cu Andra Cărbunaru, folosind lectura şi mijloacele teatrului de păpuşi, voi da viaţă unor episoade din această poveste despre o sămânţă, imaginată de scriitor ca un drum al cunoaşterii despre universul inconjurător. La capătul aventurii ei, sămânţa află, cu ajutorul prietenilor din lumea plantelor şi animalelor pe care şi-i face, cine este ea, ce fel de sămânţă şi care este rostul ei. Invaţă in acelaşi timp şi adevăruri despre viaţă,  exact aşa cum descoperă copiii, de la cea mai mică vârstă.

Copiii vor afla apoi câte ceva despre „seminţele şi fructele care te fac mare” : dovleac, floarea-soarelui, alune, migdale, stafide, nuci, fistic, după care se vor juca, folosindu-le drept piese ale unei compoziţii rotunde, ca un puzzle. Nu in ultimul rând, vom prepara impreună un chec cu seminţe.

Taxa de participare este 10 lei/familie, fiecare copil ...
primind în schimbul acesteia şi un exemplar din cartea „Închide ochii! Povestea seminţei”  Locurile la aceste ateliere s-au ocupat, dar am vrut neapărat să ştiţi ce facem şi ce s-a mai intâmplat de când am vorbit ultima oară, in luna august.

După cum ştiţi, avem calendarul atelierlor MICII BUCĂTARI făcut până in decembrie,  de asemenea, am adăugat un atelier de gătit şi povestit şi pentru grupul mai mare de vârstă, 6-10 ani. Calendarul este afişat pe paginile mele de facebook Artelier D, Proiecte pentru copii şi Food Revolution Romania, poate fi accesat şi de pe site-ul Librăriei Bastilia: www.librariabastilia.ro.

 
recomandari

 
Sa organizezi o petrecere pentru copii este un lucru amuzant atat pentru cei mici cat si pentru ...

citește—

Parintii din toata tara au de-a face cu bebelusi fixati pe macaroane cu branza, sandvisuri cu unt de ...

citește—

 


Este
indicat totusi sa le oferi la masa macar lactate, pentru a preveni
citește—

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.