Nou record la Campionatul international de Gatit in aer liber

Nou record la Campionatul international de Gatit in aer liber

Asociatia Culturala Euro-Est Alternativ (ACEEA) in parteneriat cu World Association of Chefs Societies au organizat in acest sfarsit de saptamana la Cluj Napoca cea de-a 5-a editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber.

Timp de trei zile clujenii au putut descoperi diverse sortimente de mancare, bucatari de renume international, vinuri dintre cele mai alese, dar au putut participa si la numeroasele demonstratii si gastro-showuri realizate de bucatari prezenti la eveniment.

Culinar.ro a fost reprezentat la aceasta competitie de Uica Mihai care dupa ce in prima zi a sustinut o demonstratie culinara, sambata - in ziua competitiei a pregatit un bogat meniu traditional romanesc.

El a incercat sa treaca in revista intr-un mod inedit cateva dintre cele mai importante specialitati romanesti: pe o suprafata de 9 metri patrati, pe conturul tarii marcat cu o panglica tricolora au fost asezate, in dreptul fiecarei regiuni istorice feluri de mancare specifice si bauturi insotitoare.

Banatul a fost reprezentat de branza liptauer ca la Timisoara in doua variante (alb si rosu) si rachie de pruna.

Pentru Ardeal renumitul bucatar a pregatit friptura de Turda, fasole facaluita si un vin de Jidvei.

Moldova a fost reprezentata de parjoale, vinete umplute marianate, vinete trase in ulei marinate, rosii coapte marinate si un vin de Cotnari.

Muntenia a fost marcata cu salata de vinete, rasol de vita si vin de Buzau, iar Oltenia: praz umplut cu costita si ceapa rosie, slanina in bruca si un veritabil zaibar.

Nu a fost uitata nici Dobrogea. Uica Mihai a pregatit pentru a aceasta regiune hamsii prajite, salata de legume coapte si un Chardonnay din zona Murfatlar.

Cel mai spectaculos moment al campionatului din acest an a fost doborarea recordului mondial: peste 1500 de portii de stifado de porc, o specialitate greceasca. Tiberiu Kiss si cei 8 membri ai echipei sale au folosit pentru aceasta reteta si cantitati record: 180 de kilograme de porc, 60 de kilograme de rosii si ardei, 40 de kilograme de dovlecei, 30 de kilograme de vinete, 80 de kilograme de ceapa, doua kilograme de ustori, 1,5 kilograme de sare, 60 de litri de ulei si 10 litri de vin.

La final toate portiile au fost oferite publicului vizitator. Imagini de la eveniment gasiti in Albumul Foto. Fotografiile au fost realizate de Daniel Iftene, de la Foaia Transilvania.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci