Nou record la Campionatul international de Gatit in aer liber

Nou record la Campionatul international de Gatit in aer liber

Asociatia Culturala Euro-Est Alternativ (ACEEA) in parteneriat cu World Association of Chefs Societies au organizat in acest sfarsit de saptamana la Cluj Napoca cea de-a 5-a editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber.

Timp de trei zile clujenii au putut descoperi diverse sortimente de mancare, bucatari de renume international, vinuri dintre cele mai alese, dar au putut participa si la numeroasele demonstratii si gastro-showuri realizate de bucatari prezenti la eveniment.

Culinar.ro a fost reprezentat la aceasta competitie de Uica Mihai care dupa ce in prima zi a sustinut o demonstratie culinara, sambata - in ziua competitiei a pregatit un bogat meniu traditional romanesc.

El a incercat sa treaca in revista intr-un mod inedit cateva dintre cele mai importante specialitati romanesti: pe o suprafata de 9 metri patrati, pe conturul tarii marcat cu o panglica tricolora au fost asezate, in dreptul fiecarei regiuni istorice feluri de mancare specifice si bauturi insotitoare.

Banatul a fost reprezentat de branza liptauer ca la Timisoara in doua variante (alb si rosu) si rachie de pruna.

Pentru Ardeal renumitul bucatar a pregatit friptura de Turda, fasole facaluita si un vin de Jidvei.

Moldova a fost reprezentata de parjoale, vinete umplute marianate, vinete trase in ulei marinate, rosii coapte marinate si un vin de Cotnari.

Muntenia a fost marcata cu salata de vinete, rasol de vita si vin de Buzau, iar Oltenia: praz umplut cu costita si ceapa rosie, slanina in bruca si un veritabil zaibar.

Nu a fost uitata nici Dobrogea. Uica Mihai a pregatit pentru a aceasta regiune hamsii prajite, salata de legume coapte si un Chardonnay din zona Murfatlar.

Cel mai spectaculos moment al campionatului din acest an a fost doborarea recordului mondial: peste 1500 de portii de stifado de porc, o specialitate greceasca. Tiberiu Kiss si cei 8 membri ai echipei sale au folosit pentru aceasta reteta si cantitati record: 180 de kilograme de porc, 60 de kilograme de rosii si ardei, 40 de kilograme de dovlecei, 30 de kilograme de vinete, 80 de kilograme de ceapa, doua kilograme de ustori, 1,5 kilograme de sare, 60 de litri de ulei si 10 litri de vin.

La final toate portiile au fost oferite publicului vizitator. Imagini de la eveniment gasiti in Albumul Foto. Fotografiile au fost realizate de Daniel Iftene, de la Foaia Transilvania.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu coasta afumata
1
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
2
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
3
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gulas unguresc cu carne de porc
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Parteneri
Ciorba de pui
Bucataras.RO

Ciorba de pui

Ciorba de pui
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia