Slow Food Turda, organizatorul evenimentului isi propune sa evidentieze bogatia gastronomica a zonei Vaii Ariesului oferind trei zile de program cu expozitii, demonstratii, concursuri si multa voie buna pentru comunitatea turdeana si vizitatori. Sunt invitate personalitati din lumea gastronomica, grupuri din orasele infratite, organizatii Slow Food din tara.
Scopul evenimentului este crearea activitatilor educative originale si distractive pentru copii si familii. Activitatile educative vor inspira copiii sa se implice in bucatarit, Targul de produse va da posibilitatea producatorilor locali sa se impuna in piata de consum cu produse locale in acelasit timp va da ocazia vizitatorilor sa guste specialitatile locale; expozitiile vor implica artistii din comunitatea locala precum si intreprinzatorii locali prezentand ofertele turistice respectiv talentul turdean.
Turda Gastronomica este impartita pe mai multe sectiuni:
Targ de produse traditionale (inclusiv cu artizanat)
Standuri expozitionale (expozantii vor fi rugati sa deruleze ateliere practice cu participantii) Degustari de vinuri, branzeturi, miere, uleiuri
Zona expozitionala cu ofertele turistice ai micilor intreprinzatori
Standuri expozitionale ale agentiilor de turism
Standuri expozitionale ale proprietarilor de pensiuni, hoteluri, restaurante, etc.
Standuri expozitionale ale promotorilor din turismul local: Salina Turda, Primaria Turda, Slow Food Turda, Fundatia Potaissa, etc. Zona Festivalului de gatit pentru copii si familie - standuri
Demonstratii culinare cu un celebru bucatar roman
Demonstratie de sculptura in legume
Impletitul cepei rosii de Aries
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii