Slow Food Turda, organizatorul evenimentului isi propune sa evidentieze bogatia gastronomica a zonei Vaii Ariesului oferind trei zile de program cu expozitii, demonstratii, concursuri si multa voie buna pentru comunitatea turdeana si vizitatori. Sunt invitate personalitati din lumea gastronomica, grupuri din orasele infratite, organizatii Slow Food din tara.
Scopul evenimentului este crearea activitatilor educative originale si distractive pentru copii si familii. Activitatile educative vor inspira copiii sa se implice in bucatarit, Targul de produse va da posibilitatea producatorilor locali sa se impuna in piata de consum cu produse locale in acelasit timp va da ocazia vizitatorilor sa guste specialitatile locale; expozitiile vor implica artistii din comunitatea locala precum si intreprinzatorii locali prezentand ofertele turistice respectiv talentul turdean.
Turda Gastronomica este impartita pe mai multe sectiuni:
Targ de produse traditionale (inclusiv cu artizanat)
Standuri expozitionale (expozantii vor fi rugati sa deruleze ateliere practice cu participantii) Degustari de vinuri, branzeturi, miere, uleiuri
Zona expozitionala cu ofertele turistice ai micilor intreprinzatori
Standuri expozitionale ale agentiilor de turism
Standuri expozitionale ale proprietarilor de pensiuni, hoteluri, restaurante, etc.
Standuri expozitionale ale promotorilor din turismul local: Salina Turda, Primaria Turda, Slow Food Turda, Fundatia Potaissa, etc. Zona Festivalului de gatit pentru copii si familie - standuri
Demonstratii culinare cu un celebru bucatar roman
Demonstratie de sculptura in legume
Impletitul cepei rosii de Aries
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelDe obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiPentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...
Musaca in stil grecescO mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosiiRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragede1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii