Risipa de mancare ar putea deveni ilegala in Romania

Risipa de mancare ar putea deveni ilegala in Romania

Legea a fost votata in unanimitate de parlamentul francez, dorindu-se reducerea numarului de deseuri alimentare pana in 2025. In prezent, supermarketurile din Franta practica distrugerea intentionata cu clor a produselor care nu au un aspect atragator, pentru a descuraja colectarea acestora din pubele. De anul viitor, daca un supermarket face acest lucru risca amenzi de pana la 80,000 de euro, iar cei responsabili pot face chiar si puscarie. Si in Romania se risipeste foarte multa mancare - anual, se arunca la gunoi 5 milioane de tone de alimente. Insa, legea din Franta ar putea fi implementata si la noi, existand deja o astfel de initiativa din partea unui senator roman. Proiectul de lege prevede interzicerea aruncarii produselor expirate, unitatile comerciale mai mari de patru sute de metri patrati fiind obligate sa semneze, inainte de incheierea termenului de valabilitate, contracte de donatii cu organizatii umanitare sau pentru protectia animalelor. Potrivit proiectului depus la Senat, alimentele trebuie donate intr-un termen rezonabil, inainte sa expire, astfel incat sa poata fi si consumate in timp util. Daca va fi adoptata, comerciantii care arunca alimentele expirate vor plati o amenda de 15 mii de lei. Sursa foto: theguardian.com
Sursa articol: theguardian.com, realitatea.net

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori