Romanii se intorc acasa cu o noua mare victorie!

(0)
admin postat de
În cadrul competiţiei s-au înscris peste 16 ţări, numai echipe de seniori, din Europa şi Asia. Regulamentul concursului a prevăzut categorii de preparate realizate la cald (proba pe echipe) şi prezentare la rece (probă la individual). Echipa României s-a înscris la toate categoriile obţinând mai multe distincţii: 1 medalie de aur la echipă şi 2 medalii de aur, 1 medalie de argint la individual.

Prezentare la rece - Categoria aperitive, individual

Adrian Lucian Şipoteanu – 1 medalie de aur

Prezentare la rece - Categoria fructe de mare, individual

Adrian Lucian Şipoteanu – 1 medalie de argint

Prezentare la cald -  Categoria peşte, individual

Spitelnicu Corneliu – 1 medalie de aur

Prezentare la cald -  Categoria meniu pentru cină (3 preparate), echipă

Adrian Lucian Şipoteanu, Spitelnicu Corneliu, Zamfir Cristian Neculai, Buzilă Dana

– 1 medalie de aur

Meniul Dinner pentru 6 persoane al echipei Naţionale a României realizat şi prezentat la cald:



1.Entree:

File dorada cu busuioc, spanac şi crutoane aromate (File dorada with basil, spinach and flavored croutons)

2.Main Course:

Brioşă din muşchi de vită cu mousse de pui şi sos de capere (Muffin of beef with chicken mousse and capers sauce)

3.Dessert:

Spumă de fructe (Fruit mousse)



Din delegaţia României au facut parte următorii membrii:

Dr. Iulia Drăguţ – Preşedintele A.C.E.E.A.
/>
Laura Stanomir – Coordonatorul delegaţiei, Office Manager A.C.E.E.A.

Dana Buzilă – Purtător de cuvânt al Echipei Naţionale a României, Director de Marketing al Hotelului - Restaurant La Castel din Iaşi

Adrian Lucian Şipoteanu – Concurent, Executive Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi

Spitelnicu Corneliu – Concurent, Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi

Zamfir Cristian Neculai - Concurent, Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi



A.C.E.E.A. mulţumeşte partenerului Zahăr Mărgăritar pentru sprijinul acordat în oferirea premiului în cadrul competiţiei Cupa Moldovei 2012, respectiv susţinerea echipei Naţionale a României la competiţia Euro-Asia din Rusia. Conform regulamentului din cadrul etapei de la Iaşi, câştigătorii Cupei Moldovei, respectiv echipa Restaurant La Castel din Iaşi, a primit ca şi premiu mare, din partea ACEEA şi Mărgăritar, participarea la o competiţie internaţională din străinătate. În urma participării la Euro-Asia, bucătarii de la Restaurant La Castel au demonstrat că sunt bine pregătiţi să reprezinte România la orice manifestare culinară mondială!



La etapa Cupa Moldovei 2012, Brand-ul Mărgăritar a oferit 2 cursuri speciale pentru profesionişti, primul pe bucătărie orientală (cu Chef Odeh Abu Elhawa – profesor la Şcoala Notre Dame din Ierusalim), iar al doilea pe bucătărie germană (cu Thomas A. Gugler, Director Continental al WACS pe Asia, antrenorul echipei de juniori a Germaniei) şi un curs privind pregătirea deserturilor pentru gospodine cu Lady Chef a României, Maestrul Cornelia Ghişoi de la Aro Palace Braşov.
Alte articole cu:
campionat culinar
recomandari

Important!
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este o competiţie Continentală şi ...

citește—

Sapte oameni si 500 de litri de minestrone care a fost apoi impartit la mii de oameni. Cam asa ar fi foarte pe ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite