În cadrul competiţiei s-au înscris peste 16 ţări, numai echipe de seniori, din Europa şi Asia. Regulamentul concursului a prevăzut categorii de preparate realizate la cald (proba pe echipe) şi prezentare la rece (probă la individual). Echipa României s-a înscris la toate categoriile obţinând mai multe distincţii: 1 medalie de aur la echipă şi 2 medalii de aur, 1 medalie de argint la individual. Prezentare la rece - Categoria aperitive, individual Adrian Lucian Şipoteanu – 1 medalie de aur Prezentare la rece - Categoria fructe de mare, individual Adrian Lucian Şipoteanu – 1 medalie de argint Prezentare la cald - Categoria peşte, individual Spitelnicu Corneliu – 1 medalie de aur Prezentare la cald - Categoria meniu pentru cină (3 preparate), echipă Adrian Lucian Şipoteanu, Spitelnicu Corneliu, Zamfir Cristian Neculai, Buzilă Dana – 1 medalie de aur Meniul Dinner pentru 6 persoane al echipei Naţionale a României realizat şi prezentat la cald: 1.Entree: File dorada cu busuioc, spanac şi crutoane aromate (File dorada with basil, spinach and flavored croutons) 2.Main Course: Brioşă din muşchi de vită cu mousse de pui şi sos de capere (Muffin of beef with chicken mousse and capers sauce) 3.Dessert: Spumă de fructe (Fruit mousse) Din delegaţia României au facut parte următorii membrii: Dr. Iulia Drăguţ – Preşedintele A.C.E.E.A. Laura Stanomir – Coordonatorul delegaţiei, Office Manager A.C.E.E.A. Dana Buzilă – Purtător de cuvânt al Echipei Naţionale a României, Director de Marketing al Hotelului - Restaurant La Castel din Iaşi Adrian Lucian Şipoteanu – Concurent, Executive Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi Spitelnicu Corneliu – Concurent, Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi Zamfir Cristian Neculai - Concurent, Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi A.C.E.E.A. mulţumeşte partenerului Zahăr Mărgăritar pentru sprijinul acordat în oferirea premiului în cadrul competiţiei Cupa Moldovei 2012, respectiv susţinerea echipei Naţionale a României la competiţia Euro-Asia din Rusia. Conform regulamentului din cadrul etapei de la Iaşi, câştigătorii Cupei Moldovei, respectiv echipa Restaurant La Castel din Iaşi, a primit ca şi premiu mare, din partea ACEEA şi Mărgăritar, participarea la o competiţie internaţională din străinătate. În urma participării la Euro-Asia, bucătarii de la Restaurant La Castel au demonstrat că sunt bine pregătiţi să reprezinte România la orice manifestare culinară mondială! La etapa Cupa Moldovei 2012, Brand-ul Mărgăritar a oferit 2 cursuri speciale pentru profesionişti, primul pe bucătărie orientală (cu Chef Odeh Abu Elhawa – profesor la Şcoala Notre Dame din Ierusalim), iar al doilea pe bucătărie germană (cu Thomas A. Gugler, Director Continental al WACS pe Asia, antrenorul echipei de juniori a Germaniei) şi un curs privind pregătirea deserturilor pentru gospodine cu Lady Chef a României, Maestrul Cornelia Ghişoi de la Aro Palace Braşov.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataNu stiu daca stiati, dar sunt fan slow cooking. Si daca pot sa fac asta cu minimum de efort si supraveghere, de ce sa nu o...
Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-PotIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii