Romanii se intorc acasa cu o noua mare victorie!

Romanii se intorc acasa cu o noua mare victorie!

În cadrul competiţiei s-au înscris peste 16 ţări, numai echipe de seniori, din Europa şi Asia. Regulamentul concursului a prevăzut categorii de preparate realizate la cald (proba pe echipe) şi prezentare la rece (probă la individual). Echipa României s-a înscris la toate categoriile obţinând mai multe distincţii: 1 medalie de aur la echipă şi 2 medalii de aur, 1 medalie de argint la individual. Prezentare la rece - Categoria aperitive, individual Adrian Lucian Şipoteanu – 1 medalie de aur Prezentare la rece - Categoria fructe de mare, individual Adrian Lucian Şipoteanu – 1 medalie de argint Prezentare la cald -  Categoria peşte, individual Spitelnicu Corneliu – 1 medalie de aur Prezentare la cald -  Categoria meniu pentru cină (3 preparate), echipă Adrian Lucian Şipoteanu, Spitelnicu Corneliu, Zamfir Cristian Neculai, Buzilă Dana – 1 medalie de aur Meniul Dinner pentru 6 persoane al echipei Naţionale a României realizat şi prezentat la cald: 1.Entree: File dorada cu busuioc, spanac şi crutoane aromate (File dorada with basil, spinach and flavored croutons) 2.Main Course: Brioşă din muşchi de vită cu mousse de pui şi sos de capere (Muffin of beef with chicken mousse and capers sauce) 3.Dessert: Spumă de fructe (Fruit mousse) Din delegaţia României au facut parte următorii membrii: Dr. Iulia Drăguţ – Preşedintele A.C.E.E.A. Laura Stanomir – Coordonatorul delegaţiei, Office Manager A.C.E.E.A. Dana Buzilă – Purtător de cuvânt al Echipei Naţionale a României, Director de Marketing al Hotelului - Restaurant La Castel din Iaşi Adrian Lucian Şipoteanu – Concurent, Executive Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi Spitelnicu Corneliu – Concurent, Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi Zamfir Cristian Neculai - Concurent, Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi A.C.E.E.A. mulţumeşte partenerului Zahăr Mărgăritar pentru sprijinul acordat în oferirea premiului în cadrul competiţiei Cupa Moldovei 2012, respectiv susţinerea echipei Naţionale a României la competiţia Euro-Asia din Rusia. Conform regulamentului din cadrul etapei de la Iaşi, câştigătorii Cupei Moldovei, respectiv echipa Restaurant La Castel din Iaşi, a primit ca şi premiu mare, din partea ACEEA şi Mărgăritar, participarea la o competiţie internaţională din străinătate. În urma participării la Euro-Asia, bucătarii de la Restaurant La Castel au demonstrat că sunt bine pregătiţi să reprezinte România la orice manifestare culinară mondială! La etapa Cupa Moldovei 2012, Brand-ul Mărgăritar a oferit 2 cursuri speciale pentru profesionişti, primul pe bucătărie orientală (cu Chef Odeh Abu Elhawa – profesor la Şcoala Notre Dame din Ierusalim), iar al doilea pe bucătărie germană (cu Thomas A. Gugler, Director Continental al WACS pe Asia, antrenorul echipei de juniori a Germaniei) şi un curs privind pregătirea deserturilor pentru gospodine cu Lady Chef a României, Maestrul Cornelia Ghişoi de la Aro Palace Braşov.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-Pot

Nu stiu daca stiati, dar sunt fan slow cooking. Si daca pot sa fac asta cu minimum de efort si supraveghere, de ce sa nu o...

Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-Pot
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!