Romanii se intorc acasa cu o noua mare victorie!

(0)
admin postat de
În cadrul competiţiei s-au înscris peste 16 ţări, numai echipe de seniori, din Europa şi Asia. Regulamentul concursului a prevăzut categorii de preparate realizate la cald (proba pe echipe) şi prezentare la rece (probă la individual). Echipa României s-a înscris la toate categoriile obţinând mai multe distincţii: 1 medalie de aur la echipă şi 2 medalii de aur, 1 medalie de argint la individual.

Prezentare la rece - Categoria aperitive, individual

Adrian Lucian Şipoteanu – 1 medalie de aur

Prezentare la rece - Categoria fructe de mare, individual

Adrian Lucian Şipoteanu – 1 medalie de argint

Prezentare la cald -  Categoria peşte, individual

Spitelnicu Corneliu – 1 medalie de aur

Prezentare la cald -  Categoria meniu pentru cină (3 preparate), echipă

Adrian Lucian Şipoteanu, Spitelnicu Corneliu, Zamfir Cristian Neculai, Buzilă Dana

– 1 medalie de aur

Meniul Dinner pentru 6 persoane al echipei Naţionale a României realizat şi prezentat la cald:



1.Entree:

File dorada cu busuioc, spanac şi crutoane aromate (File dorada with basil, spinach and flavored croutons)

2.Main Course:

Brioşă din muşchi de vită cu mousse de pui şi sos de capere (Muffin of beef with chicken mousse and capers sauce)

3.Dessert:

Spumă de fructe (Fruit mousse)



Din delegaţia României au facut parte următorii membrii:

Dr. Iulia Drăguţ – Preşedintele A.C.E.E.A.
/>
Laura Stanomir – Coordonatorul delegaţiei, Office Manager A.C.E.E.A.

Dana Buzilă – Purtător de cuvânt al Echipei Naţionale a României, Director de Marketing al Hotelului - Restaurant La Castel din Iaşi

Adrian Lucian Şipoteanu – Concurent, Executive Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi

Spitelnicu Corneliu – Concurent, Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi

Zamfir Cristian Neculai - Concurent, Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi



A.C.E.E.A. mulţumeşte partenerului Zahăr Mărgăritar pentru sprijinul acordat în oferirea premiului în cadrul competiţiei Cupa Moldovei 2012, respectiv susţinerea echipei Naţionale a României la competiţia Euro-Asia din Rusia. Conform regulamentului din cadrul etapei de la Iaşi, câştigătorii Cupei Moldovei, respectiv echipa Restaurant La Castel din Iaşi, a primit ca şi premiu mare, din partea ACEEA şi Mărgăritar, participarea la o competiţie internaţională din străinătate. În urma participării la Euro-Asia, bucătarii de la Restaurant La Castel au demonstrat că sunt bine pregătiţi să reprezinte România la orice manifestare culinară mondială!



La etapa Cupa Moldovei 2012, Brand-ul Mărgăritar a oferit 2 cursuri speciale pentru profesionişti, primul pe bucătărie orientală (cu Chef Odeh Abu Elhawa – profesor la Şcoala Notre Dame din Ierusalim), iar al doilea pe bucătărie germană (cu Thomas A. Gugler, Director Continental al WACS pe Asia, antrenorul echipei de juniori a Germaniei) şi un curs privind pregătirea deserturilor pentru gospodine cu Lady Chef a României, Maestrul Cornelia Ghişoi de la Aro Palace Braşov.
Alte articole cu:
campionat culinar

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
recomandari

Important!
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este o competiţie Continentală şi ...

citește—

Sapte oameni si 500 de litri de minestrone care a fost apoi impartit la mii de oameni. Cam asa ar fi foarte pe ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.