Targul Raw Generation, Editia IV - 25 martie 2012

Targul Raw Generation, Editia IV - 25 martie 2012

Târgul este organizat de Ligia Pop (ligiapop.com), Raw Chef, nominalizata YouTube Next Chef, autoarea a trei cărți despre raw food, “Rețete Vegane Fără Foc”, “Deserturi Pentru Părinți și Copii Sănătoși” și “Germeni și Vlăstari: Surse de Sănătate și Energie” și gazda show-ului “Ligia’s Kitchen®”. Târgul de Primăvară Raw Generation® va fi deschis publicului începând cu ora 10 până la ora 20 iar intrarea va fi gratis. Vom avea peste 50 de expozanți care vor oferi vizitatorilor o gamă largă de produse pentru o viață și dietă sănătoasă. Vor avea loc prezentări despre raw food, degustări de produse, demonstrații culinare și workshops.   Aici gasiti programul targului. Ce promovăm? Promovăm un stil de viață unde consumăm un procent cât mai mare de alimente vegetale în stare crudă, neprocesate termic, pe lângă mâncare gătită vegetariană. Când spunem gătit, ne referim la preparatul cât mai lent al alimentelor la cuptor, la aburi sau în slow cooker, fără prăjeli, rântașuri și alte alte procedee care pot schimba calitățile crudităților în otrăvuri. Promovăm rețete raw food care acoperă tot meniul și care sunt 100% naturale. Ȋnvățăm părinții cu ajutorul cărților de rețete publicate, al demonstrațiilor, claselor de gătit și al show-ului “Ligia’s Kitchen”, să pregătească deserturi sănătoase, lipsite de zahăr și totodată extrem de delicioase pentru copii și întreaga familie.   Denumirea “raw (ro) food” sau “raw vegan” înseamnă preparate fără foc (vegan = fără ingrediente de origine animală) în care alimentele de bază sunt: - Legumele, într-o varietate cât mai largă - Germenii și vlăstarii, surse majore de proteine complexe, ușor de asimilat și digerat - Semințele si nucile, de asemenea surse de proteine și acizi grași esențiali - Fructele în stare naturală sau uscate - Superalimentele, gen algele marine, care reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, până la cacao raw și diverse prafuri vegetale bogate în nutrienți complecși. Cu toate aceste ingrediente se pot face variații și combinații corecte din punct de vedere nutrițional, deosebit de delicioase, chiar și pentru gusturile gurmanzilor. De ce să consumăm raw food? Trăim într-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substanțe nocive. Trebuie să facem ceva pentru generația noastră, cât și pentru cele viitoare și acesta este și scopul acestui târg, de informare și schimbare a calității vieții, printr-o alimentație mai sănătoasă, insoțită și de schimbări pozitive în celelalte aspecte al întregului pe care îl numim “persoană” sau “ființă”. Cercetările recente au demonstrat că suntem ceea ce măncăm: calitatea nutrienților cu care ne hrănim determină calitatea vieții noastre. Acest fel de alimentație se adresează întregului public care dorește să-și îmbunătățească sănătatea, să-și păstreze un corp mai tânăr și o minte mai ageră. Astăzi când piața este invadată de produse procesate, semipreparate, pline de înlocuitori, aditivi, conservanți, coloranți, potențiatori, amelioratori de gust și alte chimicale, când oamenii se îmbolnăvesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer și o multitudine de alergii, datorită unei diete necorespunzătoare, trebuie să îi informăm că există alternative alimentare mult mai sănătoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate într-o dietă corespunzătoare, pot reda corpului sănătatea ideală. Ȋn lume sunt sute de mii de adepți ai alimentației raw vegane, care ia amploare de la an la an, alături de peste un 1 milion de vegani și peste 7,3 milioane de vegetarieni aflați doar in SUA. Printre ei se află și celebrități care consumă o dietă raw vegană precum Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Woody Harrelson,  Demi Moore, Natalie Portman, Uma Thurman, Kirsten Dunst, Alicia Silverstone și mulți alții. Vă mulțumim anticipat pentru suport și vă așteptăm cu drag la târg!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Poale-n brau (branzoaice)
3
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Tocana de hribi
Bucataras.RO

Tocana de hribi

Imi plac hribii sa-i culeg, imi plac hribii sa-i gatesc si imi plac hribii sa-i mananc. Reteta de fata este de post

Tocana de hribi
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori