Targul Raw Generation, Editia IV - 25 martie 2012

Targul Raw Generation, Editia IV - 25 martie 2012

Târgul este organizat de Ligia Pop (ligiapop.com), Raw Chef, nominalizata YouTube Next Chef, autoarea a trei cărți despre raw food, “Rețete Vegane Fără Foc”, “Deserturi Pentru Părinți și Copii Sănătoși” și “Germeni și Vlăstari: Surse de Sănătate și Energie” și gazda show-ului “Ligia’s Kitchen®”. Târgul de Primăvară Raw Generation® va fi deschis publicului începând cu ora 10 până la ora 20 iar intrarea va fi gratis. Vom avea peste 50 de expozanți care vor oferi vizitatorilor o gamă largă de produse pentru o viață și dietă sănătoasă. Vor avea loc prezentări despre raw food, degustări de produse, demonstrații culinare și workshops.   Aici gasiti programul targului. Ce promovăm? Promovăm un stil de viață unde consumăm un procent cât mai mare de alimente vegetale în stare crudă, neprocesate termic, pe lângă mâncare gătită vegetariană. Când spunem gătit, ne referim la preparatul cât mai lent al alimentelor la cuptor, la aburi sau în slow cooker, fără prăjeli, rântașuri și alte alte procedee care pot schimba calitățile crudităților în otrăvuri. Promovăm rețete raw food care acoperă tot meniul și care sunt 100% naturale. Ȋnvățăm părinții cu ajutorul cărților de rețete publicate, al demonstrațiilor, claselor de gătit și al show-ului “Ligia’s Kitchen”, să pregătească deserturi sănătoase, lipsite de zahăr și totodată extrem de delicioase pentru copii și întreaga familie.   Denumirea “raw (ro) food” sau “raw vegan” înseamnă preparate fără foc (vegan = fără ingrediente de origine animală) în care alimentele de bază sunt: - Legumele, într-o varietate cât mai largă - Germenii și vlăstarii, surse majore de proteine complexe, ușor de asimilat și digerat - Semințele si nucile, de asemenea surse de proteine și acizi grași esențiali - Fructele în stare naturală sau uscate - Superalimentele, gen algele marine, care reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, până la cacao raw și diverse prafuri vegetale bogate în nutrienți complecși. Cu toate aceste ingrediente se pot face variații și combinații corecte din punct de vedere nutrițional, deosebit de delicioase, chiar și pentru gusturile gurmanzilor. De ce să consumăm raw food? Trăim într-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substanțe nocive. Trebuie să facem ceva pentru generația noastră, cât și pentru cele viitoare și acesta este și scopul acestui târg, de informare și schimbare a calității vieții, printr-o alimentație mai sănătoasă, insoțită și de schimbări pozitive în celelalte aspecte al întregului pe care îl numim “persoană” sau “ființă”. Cercetările recente au demonstrat că suntem ceea ce măncăm: calitatea nutrienților cu care ne hrănim determină calitatea vieții noastre. Acest fel de alimentație se adresează întregului public care dorește să-și îmbunătățească sănătatea, să-și păstreze un corp mai tânăr și o minte mai ageră. Astăzi când piața este invadată de produse procesate, semipreparate, pline de înlocuitori, aditivi, conservanți, coloranți, potențiatori, amelioratori de gust și alte chimicale, când oamenii se îmbolnăvesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer și o multitudine de alergii, datorită unei diete necorespunzătoare, trebuie să îi informăm că există alternative alimentare mult mai sănătoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate într-o dietă corespunzătoare, pot reda corpului sănătatea ideală. Ȋn lume sunt sute de mii de adepți ai alimentației raw vegane, care ia amploare de la an la an, alături de peste un 1 milion de vegani și peste 7,3 milioane de vegetarieni aflați doar in SUA. Printre ei se află și celebrități care consumă o dietă raw vegană precum Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Woody Harrelson,  Demi Moore, Natalie Portman, Uma Thurman, Kirsten Dunst, Alicia Silverstone și mulți alții. Vă mulțumim anticipat pentru suport și vă așteptăm cu drag la târg!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Placinta frageda cu mere
5
Prajituri

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Parteneri
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos
Bucataras.RO

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

O prajitura usoara si racoritoare, preluata de la katty , careia-i multumesc :-*

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Flan cu Lapte Condensat Indulcit
ReteteCulinare.RO

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit