Pastrarea legumelor marinate cu ajutorul caserolelor FoodSaver

Pastrarea legumelor marinate cu ajutorul caserolelor FoodSaver

Simona Patras, cu al sau blog culinar plin de surprize placute, Simona's Passion Blog, vine de aceasta data cu o reteta de vinete marinate, al caror gust proaspat il putem pastra mult mai mult timp decat de obicei. Cum? Ne povesteste cu pricepere chiar Simona:

Pentru reteta de vinete marinate cu menta si usturoi avem nevoie de doar cateva ingrediente:
* 1 kg vinete * 150 de ml otet * menta proaspata * usturoi, cimbru, piper boabe; * cateva linguri de ulei de masline; Mod de preparare Se coc vinetele pe flacara, se curata si se desfac bucati potrivite. Se face o saramura, dintr-un amestec de 150 ml otet si 75 de ml apa, usturoi, boabele de piper si cimbru. Cand saramura ajunge la punctul de fierbere, se adauga usor vinetele. Se lasa cateva minute sa dea in clocot, apoi se scot vinetele din saramura si se transfera intr-un bol. Se pot transfera vinetele marinate cu menta si usturoi in borcane sau in caserola de marinare rapida FoodSaver. Procesul de vidare va elimina aerul si va prelungi perioada de prospetime a alimentelor ce vor fi depozitate fie in frigider sau in congelator. A fost simplu. Am introdus furtunul de vidare in portul aparatului de vidare, l-am conectat la caserole si am vidat continutul. Am pastrat astfel vinetele marinate pe o perioada indelungata, in care aroma si gustul proaspat s-au pastrat.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Vinete cu usturoi
1
Conserve in otet

Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...

Vinete cu usturoi
Supa de pere
2
Supe de legume

Supa de pere

Supade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.

Supa de pere
Sos de tarhon cu smantana
3
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Parteneri
Alivenci
Bucataras.RO

Alivenci

Alivencile sunt preparate traditionale din Moldova si pot fi dulci sau sarate. Se mai intalnesc si sub denumirea de placinta...

Alivenci
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni