Pentru acest aperitiv aveti nevoie de ceapa, usturoi, dovlecei, morcovi, cartofi, varza, ulei, verdeata, condimente, pesmet si margarina.
Chiftelele de legume sunt ideale ca aperitiv. Pwentru prepararea acestor chiftele se curata legumele, apoi se dau pe razatoarea mica. Cartofii se rad separat, apoi se scurg de zeama, varza se toaca marunt, apoi se amesteca cu restul legumelor. Se adauga verdeata tocata, ulei de masline, pesmetul, condimentele si se framanta bine. Se formeaza chiftelele, se trec prin pesmet, apoi se prajesc in ulei incins. Separat,s e curata cartofii pentru garnitura, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Se trec apoi prin margarina topita, se garnisesc cu patrunjel verde si se baga cateva minute la cuptor.
Chiftele de legume se servesc calde.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataCiorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de...
Ciorbita de perisoare cu amestec de legumeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii