Cozonac cu mac

Pentru cozonacul cu mac se spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cozonac cu mac

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 200 g mac
  • 200 g zahar
  • 3/4 l lapte
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g unt
  • vanilie sau
  • vanilina.

Mod de preparare

Pentru cozonacul cu mac se spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri. Se scurge de apa si se piseaza bine, de preferinta intr-o piulita de piatra, punand cate putin mac odata. Umplutura de cozonac se fierbe apoi cu lapte, pesmet, zahar si vanilie, amestecand mereu, pana se face o pasta destul de groasa. Se adauga untul. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca, dupa dorinta, cu stafide sau cu coaja rasa de lamaie. Cu aceasta umplutura se fac cozonaci la fel cu cei cu nuca.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc