Cozonacul cu rahat este un desert delicios, hranitor si satios.
Se pune drojdia intr-un bol si se amesteca cu putin lapte caldut. Se obtine o pasta si se presara o lingura de faina deasupra. Se lasa la dospit cateva minute.
Separat, se cerne restul de faina in alt bol mai mare. Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul, sarea si restul de lapte cald. Albusurile se bat spuma si se pun ingredientele.
Se incorporeaza usor, se adauga mirodeniile si apoi se pune grasimea. Se framanta si se lasa sa creasca acoperita cu un servet din panza.
Intre timp, se taie rahatul. Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in doua, se intinde fiecare parte pe o planseta unsa cu unt. Se pune cacaua, nuca si cubuletele mici de rahat, se ruleaza si se pun in forme unse cu unt. Se dau pe deasupra cu ou batut si se coc la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Cozonacul cu rahat se poate servi alaturi de o cana de ceai, cafea sau lapte.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineM-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.
Desert tort cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii