Gutui cu carne

Se prepara cu carne de vitel, pasare, porc sau cap de piept de vaca. Gutuile nealtoite sint mai parfumate. Se fierbe carnea. Se taie gutuile in bucati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr. carne
  • 4-5 gutui mai mari
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Se prepara cu carne de vitel, pasare, porc sau cap de piept de vaca. Gutuile nealtoite sint mai parfumate. Se fierbe carnea. Se taie gutuile in bucati potrivite, se scoate mijlocul tare si semintele. Pe masura ce se taie se pun gutuile la rumenit in grasime; daca se tin mai mult se innegresc. Dupa ce a fiert carnea, se adauga gutuile, apoi sosul de zahar ars preparat astfel: se rumeneste bine zaharul pus in grasimea incinsa, se stinge cu apa sau cu zeama de carne fierbinte. Se fierbe, adaugindu-se zahar daca mai este nevoie. La sfirsit se adauga faina subtiata cu apa si se mai lasa sa fiarba putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc