Ratatouille

1. Se taie vinetele in bucatele de 1.5 cm grosime. 2. Se taie ardei in bucatele de 1.5 cm. 3. Se curata rosiile de coaja si seminte. Se pun rosiile in

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 4 dovlecei mici
  • 2 ardei grasi rosii sau galbeni
  • 4 rosii mari coapte
  • 5 linguri ulei de masline
  • busuioc uscat sau o legatura de busuioc proaspat
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de otet din vin rosu
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

1. Se taie vinetele in bucatele de 1.5 cm grosime.

2. Se taie ardei in bucatele de 1.5 cm.

3. Se curata rosiile de coaja si seminte. Se pun rosiile intr-un bol. Se toarna peste rosii apa clocotita, se lasa 20 de secunde, iar apoi se scot. Se aseaza rosiile intr-un alt bol, si se toarna peste ele apa rece, pana ce rosiile sunt acoperite. Dupa ce se racesc, se cojesc de coaja. Se taie in sferturi, se indeparteaza semintele cu ajutorul unei linguri, si se toaca.

4. Se prajesc legumele in ulei de masline. Intai se calesc vinetele 5 minute pana prind o culoare maronie. Apoi se prajesc dovleceii, pana ce devin aurii pe ambele parti.

Apoi prajim ardei.

5. Se caleste ceapa in tigaie. Apoi se adauga usturoiul si se prajeste pentru 1 minut.

6. Se presara otet, zahar, rosiile si jumatate din cantitatea de busuioc.

7. Se adauga din nou legumele in tigaie, impreuna cu sare si piper, si se lasa aproximativ 5 minute.
Se serveste cu busuioc

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci