Tort cu crema de iaurt

Tort cu crema de iaurt este un desert delicios si racoros, fie ca hotarasti sa pregatesti reteta pentru o ocazie festiva sau doar pentru gustare dulce.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de iaurt

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 3 plicuri praf de copt
  •  
  • Pentru crema:
  • 2 pahare mari de 350-400 g iaurt cu fructe
  • 750 ml frisca

Mod de preparare

Tortul cu crema de iaurt este usor si racoros. Se pregatesc 3 blaturi de tort, la fiecare fiind folosite 4 oua, 4 linguri faina , 4 linguri zahar si cate 1 plic de praf de copt. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul amestecand inca putin. Se adauga treptat faina si praful de copt. Se amesteca usor cu lingura, de sus in jos. Dupa ce compozitia s-a omogenizat se pune intr-o tava, dupa care se baga la cuptor, la foc mare, timp de 10 minute. Se procedeaza la fel pentru fiecare din cele trei blaturi. La final, fiecare blat se insiropeaza cu sirop facut din apa cu zahar.

Pentru crema de tort se bate continutul celor doua pahare de iaurt cu 300 ml frisca pana se intareste. Se imparte compozitia in doua care se intinde pe primul si al doilea blat. Deasupra se orneaza cu frisca ramasa, batuta tare. Pentru decor se folosesc bucati de fructe sau ciocolata razuita.


Tortul cu crema de iaurt se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc