Pasta de porumbe

In fiecare toamna, dupa prima bruma, merg sa culeg poroambe, asa cum le zicem noi in zona Dobrogei. Mai sunt cunoscute si sub denumirea de scorombar, tarn, cotobrel, maracine.... dar cel mai des il intalnim sub denumirea de porumbe. Din fructele de culoare mov se poate prepara sirop, jeleu sau pasta. De la porumbe se folosesc florile, frunzele si bobitele. Ele contin tanini, vitamina C si amigdalina. Ceaiul din frunze de porumbe este recomandat ca laxativ moderat pentru pietre la rinichi,tuse si la reglarea ciclului menstrual dereglat. Din bobitele peste care a dat prima bruma sau chiar zapada ,preparam sirop, pasta sau jeleu si consumat cu regularitate revigoreaza sistemul imunitar

Pasta de porumbe
Foto 1/6
Pasta de porumbe
Foto 2/6
Pasta de porumbe
Foto 3/6
Pasta de porumbe
Foto 4/6
Pasta de porumbe
Foto 5/6
Pasta de porumbe
Foto 6/6
Înapoi la articol

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori