Mancaruri cu carne

Reteta Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, fistic, migdale si caju

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 7h 
admin postat de
Postat pe: 16-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow-cooker - Reteta-Video"
 
>

ingrediente

4 portii

   muschiulet de porc - 1 buc
   rosii uscate (din borcan) - 10 buc
   fistic - 1 lingura
   migdale - 1/2 lingura
   merisoare deshidratate - 1 lingura
   caju - 1/2 lingura
   seminte de chilli - 1/2 lingurita
   sunca de Parma - 2 felii
   unt - 25 g
   ulei de masline - 2 linguri
   vin rosu demisec - 25 ml
   sare si piper - dupa gust

mod de preparare

• fasoneaza muschiuletul de porc si cresteaza-l usor pe jumatate (fara a-l taia de tot)
• bate-l foarte putin cu un ciocan de carne pana se desface
• asezoneaza interiorul cu sare, piper si seminte de chilli
• peste acestea adauga feliile de sunca de Parma, taind excesul de pe margini
• trage migdalele, fisticul, merisoarele deshidratate si alunele caju la tigaie
• odata prajite, blendeaza-le bine
• unge putin feliile de sunca de Parma cu putin ulei de masline si peste acestea presara amestecul de migdale, fistic, merisoare si caju
• pune rosiile uscate deasupra
• ruleaza muschiuletul si leaga-l din 3 in 3 cm cu sfoara culinara
• asezoneaza-l la exterior cu sare si piper
• pune-l intr-o punga de Food Saver, adauga untul si videaza-l
• seteaza aparatul de gatit in vid Sous Vide Supreme Inox la 70⁰C si odata ce a atins aceasta temperatura, lasa-l la gatit pentru 7 ore
• odata gatit, scoate-l si lasa-l la odihnit cca 1 ora
• pune-l intr-o tava cu hartie de copt, stropeste-l cu ulei de masline si vin rosu demisec si introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 200⁰C pentru cateva minute pana se rumeneste (poti folosi si-un grill daca doresti)
• inlatura sfoara culinara si taie felii de cca un deget grosime.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 
Incearca si Pui cu prune uscate
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, fistic, migdale si caju" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.