Piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, seminte de fenicul

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, seminte de fenicul

Ingrediente

  • piept de porc cu sorici – 1 kg
  • anason – 34 stelute
  • fenicul – 1/2 lingura
  • boabe de ienibahar – 45 buc
  • vin alb – 100 ml
  • apa – 300500 ml
  • ulei de masline – 4 linguri
  • sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• taie pieptul de porc triunghiuri pe partea cu soriciul
• maseaza-l bine cu ulei, sare si piper si pune-l in caserola de marinare rapida FoodSaver
• pune boabele de ienibahar, anasonul si feniculul peste
• adauga si vinul alb
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15-20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• pune o tava de cuptor pe foc si cand s-a incins rastoarna toate ingriedientele din caserola in aceasta – pune prima data carnea pe partea cu soriciul
• las-o acolo pana ce vinul scade, mai pune putin ulei si da-i culoare pe fiecare parte
• adauga apa peste
• pune tava in cuptorul incins in prealabil la 160⁰C, pentru 2 ore – 2 ore si 30 min.
• daca nu este suficient de frageda, mai las-o alte 15-30 min., pana ce carnea se va desprinde de pe os cu usurinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci