Piept de pui Tandoori

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui Tandoori

Ingrediente

  • piept de pui – 600 g
  • ulei de masline – 4 linguri
  • ghimbir uscat – ½ lingurita
  • chimion – 1 varf de cutit
  • coriandru macinat – 1 lingurita rasa
  • boia iute – 1 lingurita rasa
  • boia dulce – ½ lingurita
  • turmeric – ½ lingurita
  • scortisoara macinata – ½ lingurita
  • lemongrass macinat – ½ lingurita
  • coriandru proaspat – 67 fire tocate
  • lapte de cocos – 200 ml
  • ardei iute – 2 buc
  • ardei kapia – 2 buc
  • ceapa – 2 buc
  • ceapa verde – 2 fire
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• curata si taie pieptul de pui cuburi
• pune-l in caserola de marinare rapida FoodSaver si pune deasupra uleiul de masline
• adauga ghimbir, chimion, coriandru macinat, boia iute si dulce, turmeric si lemongrass
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15-20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• incinge o tigaie si caleste puiul
• taie ardeiul si cepele cubulete si pune-le deasupra
• cand s-au calit atat puiul, cat si legumele, pune scortisoara si laptele de cocos
• lasa-l sa fiarba putin pana se intensifica aromele, iar sosul se mai ingroasa
• serveste cu orez simplu la aburi, ceapa verde, coriandru si ardei tocat

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci