Aperitive cu ciuperci

Reteta Ciuperci in aluat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa se zvante de apa.
Dati-le

ingrediente

   10-15 ciuperci mai mari
   125 g faina
   200 ml lapte
   un ou
   150 ml ulei
   un paharut cu rom
   sare
   piper

mod de preparare

Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa se zvante de apa.


Dati-le dupa aceea cu putina sare si piper.


Separat, intr-un castron, din 100 ml de ulei, lapte, ou, rom si faina, pregatiti un aluat subtire, care curge, pentru clatite, intr-o tigaie mica de teflon, cu ulei mai mult, fierbinte, pregatiti ciupercile in aluat.


Luati cu furculita cate o ciupercuta, treceti-o prin aluatul de clatite, pana cand se imbraca, apoi rumeniti-o


frumos in tigaie.
Preparatul se serveste fierbinte, pudrat (daca va place) cu cascaval sau cu telemea dulce, rasa.








Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:


ciulama de ciuperci


ciuperci tocanita


piept de pui ciuperci
Incearca si Clatite umplute, in sos de marar verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in aluat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu ciuperci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.