Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa se zvante de apa. Dati-le
Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa se zvante de apa.
Dati-le dupa aceea cu putina sare si piper.
Separat, intr-un castron, din 100 ml de ulei, lapte, ou, rom si faina, pregatiti un aluat subtire, care curge, pentru clatite, intr-o tigaie mica de teflon, cu ulei mai mult, fierbinte, pregatiti ciupercile in aluat.
Luati cu furculita cate o ciupercuta, treceti-o prin aluatul de clatite, pana cand se imbraca, apoi rumeniti-o
frumos in tigaie.
Preparatul se serveste fierbinte, pudrat (daca va place) cu cascaval sau cu telemea dulce, rasa.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:
ciulama de ciuperci
ciuperci tocanita
piept de pui ciuperci

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii