Ciuperci umplute cu verdeata si branza

Ciuperci umplute cu verdeata si branza, gatite in cuptor, se potrivesc perfect langa o salata de ridichi cu ceapa verde!

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 ciuperci champignion mari
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 100 gr telemea maturata
  • 200 gr cascaval ras
  • 4 bucati rosii uscate in ulei
  • sare si piper dupa gust
  • o jumatate lingurita fulgi de chilli
  • doua linguri marar si patrunjel tocate fin
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pentru umplutura poti sa folosesti ce ingrediente preferi: carne, diferite legume, sunca.. eu am ales de data aceasta branzeturi si verdeturi proaspete!


Spala bine ciupercile, rupe coditele si sterge-le bine cu servetele de hartie. Pune sare pe ambele parti si lasa-le la scurs pe un tocator, pana pregatesti umplutura. 



Taie coditele cuburi mici, iar ceapa si usturoiul verde taie-le rondele subtiri. Pune uleiul la incins intr-o tigaie, apoi lasa-le sa se inabuseasca putin. Condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli. Rastoarna apoi compozitia intr-un castron. Adauga rosiile uscate taiate cubulete, pune jumatate din cascavalul ras, telemeaua zdrobita cu furculita si verdeata proaspata. Amesteca usor si omogenizeaza compozitia.



Sterge ciupercile cu servetele de hartie ca sa elimini excesul de apa, apoi umple-le si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presara deasupra restul de cascaval ras si pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-15 minute.



Serveste ciupercile calde, alaturi de o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc