Ciupercute in sos alb

Ciupercutele in sos alb se prepara cu lapte. Ingredientele pentru reteta sunt: ciuperci, ceapa, carne.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr ciuperci albe
  • Pentru umplutura:
  • 1 legatura ceapa
  • 100 gr unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 gr carne tocata
  • sare
  • piper
  • 100 ml apa
  • Pentru sos:
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite faina
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ciupercute in sos alb se prepara asa: ciupercile se curata, se scot coditele si se spala. Se toaca coditele marunt impreuna cu ceapa si verdeata, apoi se calesc in untul topit. Se adauga apoi carnea de curcan tocata si se amesteca bine. Se adauga apa si se lasa la fiert pana scade. Se sareaza si se pipereaza. Se umplu ciupercile cu aceasta compozitie si se pun la cuptor, intr=o tava unsa cu unt. Separat se pregateste sosul pentru ciuperci. Se pune ceapa curatata in lapte caldut si se lasa 10 minute. Se topeste untul intr-un vas, se adauga faina si se stinge cu lapte caldut. Se amesteca continuu, se adauga sare, piper si se toarna sosul format peste ciupercile coapte.


Se servesc presarate cu patrunjel verde.

Alte aperitive:

Ciuperci la cuptor

Ciuperci umplute

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci