Ciupercutele in sos alb se prepara cu lapte. Ingredientele pentru reteta sunt: ciuperci, ceapa, carne.
Ciupercute in sos alb se prepara asa: ciupercile se curata, se scot coditele si se spala. Se toaca coditele marunt impreuna cu ceapa si verdeata, apoi se calesc in untul topit. Se adauga apoi carnea de curcan tocata si se amesteca bine. Se adauga apa si se lasa la fiert pana scade. Se sareaza si se pipereaza. Se umplu ciupercile cu aceasta compozitie si se pun la cuptor, intr=o tava unsa cu unt. Separat se pregateste sosul pentru ciuperci. Se pune ceapa curatata in lapte caldut si se lasa 10 minute. Se topeste untul intr-un vas, se adauga faina si se stinge cu lapte caldut. Se amesteca continuu, se adauga sare, piper si se toarna sosul format peste ciupercile coapte.
Se servesc presarate cu patrunjel verde.
Alte aperitive:
Ciuperci la cuptor
Ciuperci umplute
Chiftele

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii