Aperitive cu ciuperci

dietetica de mic dejun cu oua posate

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 20m 
Liliana_U postat de
Postat pe: 18-05-2017
Adaugă în cartea de bucate
Este propria mea descoperire, un mic dejun destul de copios, dar cu o valoare energetica de sub 250 kcal. Aceasta reteta este de o dificultate medie spre redusa si savuroasa.

ingrediente

1 portii

   2 felii de paine Toast integrala
   2 oua de gaina proaspete
   5 ciuperci champignon medii
   1 rosie proaspata medie
   sare si piper negru pentru condimentare
   1 lingurita ulei de masline
   1 lingurita otet de mere

mod de preparare

Se spala rosia si ciupercile. Rosia se taie in jumatate, ciupercile in sferturi sau felii.

Se incalzeste cuptorul la 180-200 grade C. Pe o tava, se intinde o bucata de hartie de copt si se asaza jumatatile de rosii si ciupercile taiate. Se condimenteaza cu sare si piper si ulei de masline. Se introduce tava la cuptor pentru 20 minute sau pana cand ciupercile sunt gata (rosia nu trebuie neaparat sa fie coapta de tot).

Pe aragaz se pune o oala cu apa la fiert. Apa trebuie sa ocupe vreo 10 cm din adancimea oalei. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul si se adauga lingurita de otet si un praf de sare. Ouale proaspete se sparg in cate un pahar mic fiecare sau in cate un bol. In apa ce fierbe incet, se introduce o lingura si se amesteca rapid in directia acelor de ceas. Se introduce imediat un ou, in apa in miscare si se lasa se se coaguleze. Dupa 3 minute, se scoate din apa cu o lingura cu gauri si se scurge pe un prosop de bucatarie. Se repeta procedura si pentru celalalt ou.

IMPORTANT: ca sa iti reuseasca posarea oualelor cu siguranta, ouala se pot pune in folie de plastic alimentar legate bine sa nu curga si se pot fierbe in oala 2-3 minute, iar dupa fierbere, sa se scoata din folia de plastic. La fel, poti folosi si oua fierte in coaja cu galbenusul moale. Eu le prefer posate :) feliile de paine integrala se pun la prajitor si se rumenesc dupa preferinta.

Pe o farfurie, asamblam micul dejun. Se pun feliile de paine, peste care se pun ciupercile, se adauga rosia si oul posat deasupra, condimentand cu sare si piper dupa necesitate si gust. Va doresc pofta buna, si va asigur ca si mancarea dietetica poate avea gust foarte bun!

Incearca si Ciuperci umplute cu spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta dietetica de mic dejun cu oua posate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu ciuperci

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite