Aperitive cu legume

Reteta Placinta cu spanac si ou

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara in folie si se da la frigi

ingrediente

   800 g spanac congelat
   400 g faina
   200 g unt
   sare
   8 oua
   2 linguri ulei
   500 g urda dulce sau Ricotta
   40 g parmezan ras
   piper 50 g bacon
   1 galbenus

mod de preparare

Se lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara in folie si se da la frigider 30 min.

Se stoarce si se toaca spanacul.

Se amesteca 2 oua cu ulei, ricotta, parmezan si spanac; se sareaza, se pipereaza.

Incingem cuptorul la 180 °C.

Se imparte 2/3 din cantitatea de aluat in doua portii si se intind 2 foi circulare (o 26 cm). Se asaza o foaie

intr-o forma de tort si se asaza o margine din resturile de aluat. Se asaza deasupra 1/2 din cantitatea de bacon si de spanac. Se sparg 6 oua si se asaza deasupra; se

sareaza si se pipereaza.

Se acopera cu restul de bacon si de spanac, apoi se asaza a doua foaie de aluat si se unge cu galbenus.

Se coace cca 60 min.
Alte retete recomandate



Rulada spanac

Ciuperci cu spanac

Spaghete cu spanac
Incearca si Pancake cu legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si ou" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.