Placinta cu spanac si ou

Se lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara in folie si se da la frigi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g spanac congelat
  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • sare
  • 8 oua
  • 2 linguri ulei
  • 500 g urda dulce sau Ricotta
  • 40 g parmezan ras
  • piper 50 g bacon
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Se lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara in folie si se da la frigider 30 min.

Se stoarce si se toaca spanacul.

Se amesteca 2 oua cu ulei, ricotta, parmezan si spanac; se sareaza, se pipereaza.

Incingem cuptorul la 180 °C.

Se imparte 2/3 din cantitatea de aluat in doua portii si se intind 2 foi circulare (o 26 cm). Se asaza o foaie

intr-o forma de tort si se asaza o margine din resturile de aluat. Se asaza deasupra 1/2 din cantitatea de bacon si de spanac. Se sparg 6 oua si se asaza deasupra; se

sareaza si se pipereaza.

Se acopera cu restul de bacon si de spanac, apoi se asaza a doua foaie de aluat si se unge cu galbenus.

Se coace cca 60 min.
Alte retete recomandate

Rulada spanac

Ciuperci cu spanac

Spaghete cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc