Aperitiv cu oua si carne

Din meniul de pretrecere nu trebuie sa lipseasca acest aperitiv. Pentru a prepara aceasta reteta de aperitiv cu oua, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, lapte, faina, somon sau bacon.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 50 g margarina
  • somon afumat
  • bacon

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu margarina si sare. Cand clocoteste, se ia de pe foc si se adauga faina. Apoi se adauga ouale, pe rand, amestecand mereu. Aluatul obtinut se coace in tava bine unsa si tapetata cu faina. Astfel facem blatul pentru aperitiv.

Dupa ce s-a copt foaia, se taie in 3 parti, pe care le umpli cu urmatoarea compozitie pentru aperitiv: se amesteca somon afumat sau bacon cu 4 linguri maioneza, mustar, patrunjel taiat marunt, sare, piper si lamaie. Deasupra se unge cu un strat subtire de maioneza.


Se orneaza cu albus, masline, rosii sau castraveti murati.

Alte retete recomandate:

Aperitiv cu ficat de pui

Aperitiv cu ciuperci

Aperitiv cu ardei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci