Chifle cu afumatura

Aluat: Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana. Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine: sana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chifle cu afumatura

Ingrediente

  • ALUAT
  • Ingrediente pentru 16 bucati:
  • 325g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 130ml sana sau lapte batut
  • 60g unt topit
  • 1/2 cub drojdie (20g)
  • UMPLUTUTA
  • 100g kaiser impanat taiat cubulete
  • 1 ceapa mica

Mod de preparare

Aluat:

Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana.

Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine: sana, untul topit, oul, sare, zahar, faina care acopera tot si drojdia.

Cele care vor framanta aluatul cu mana, vor face in felul urmator:

Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare, drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta, apoi se adauga laptele batut, oul si untul.

Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora, sau pana isi dubleza volumul.

Umplutura:

Kaiser-ul taiat cubulete se topeste intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.

Aluatul bine crescut se imparte in 16 bucati apoi se modeleaza ca niste chiftelute; pe fiecare se aseaza umplutura si se lipeste aluatul deasupra astfel incat sa se obtina 16 sfere.

Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se la sa sa mai cresca putin la cald.

Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius.

Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si se presara seminte dupa preferinta . Se coc circa 20 min.

Reteta propusa de Gabi Cara
Se servesc calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci