Aluat: Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana. Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine: sana
Aluat:
Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana.
Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine: sana, untul topit, oul, sare, zahar, faina care acopera tot si drojdia.
Cele care vor framanta aluatul cu mana, vor face in felul urmator:
Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare, drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta, apoi se adauga laptele batut, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora, sau pana isi dubleza volumul.
Umplutura:
Kaiser-ul taiat cubulete se topeste intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.
Aluatul bine crescut se imparte in 16 bucati apoi se modeleaza ca niste chiftelute; pe fiecare se aseaza umplutura si se lipeste aluatul deasupra astfel incat sa se obtina 16 sfere.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se la sa sa mai cresca putin la cald.
Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius.
Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si se presara seminte dupa preferinta . Se coc circa 20 min.
Reteta propusa de Gabi Cara
Se servesc calde sau reci.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii