Aluat: Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana. Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine: sana
Aluat:
Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana.
Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine: sana, untul topit, oul, sare, zahar, faina care acopera tot si drojdia.
Cele care vor framanta aluatul cu mana, vor face in felul urmator:
Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare, drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta, apoi se adauga laptele batut, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora, sau pana isi dubleza volumul.
Umplutura:
Kaiser-ul taiat cubulete se topeste intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.
Aluatul bine crescut se imparte in 16 bucati apoi se modeleaza ca niste chiftelute; pe fiecare se aseaza umplutura si se lipeste aluatul deasupra astfel incat sa se obtina 16 sfere.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se la sa sa mai cresca putin la cald.
Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius.
Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si se presara seminte dupa preferinta . Se coc circa 20 min.
Reteta propusa de Gabi Cara
Se servesc calde sau reci.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii