Crochete din ou cu sos tartar

Crochetele din ou cu sos tartar sunt aperitive delicioase. Cinci oua se spala, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata si se taie in bucati mari.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • sos tartar - 600 g
  • lapte - 600 ml
  • margarina - 100 g
  • faina - 350 g
  • oua - 3 bucati
  • oua - 5 bucati
  • piper macinat dupa gust
  • Pentru pané:
  • oua - 3 bucati
  • faina - 75 g
  • pesmet - 300 g
  • usturoi - 200 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Crochetele din ou cu sos tartar sunt aperitive delicioase. Cinci oua se spala, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata si se taie in bucati mari. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste. Se prepara sosul tartar in mod obisnuit. Faina se amesteca cu laptele, se adauga peste margarina topita si se fierb. Compozitia se raceste si se amesteca cu 3 oua nefierte, sare, piper si ouale fierte. Se modeleaza crochetele (bastonase lungi de cca 3 cm si cu diametrul de 1 cm) si se trec prin faina, oua batut si pesmet. Se rumenesc in untura.

Crochetele din ou cu sos tartar se servesc reci, in combinatie cu sos tartar.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci