Aperitive cu oua

Reteta Omleta

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
Viorica_13685 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se toaca marunt(cubulete mici

ingrediente

   4 oua
   1 lingura unt
   2 linguri apa
   3 linguri smantana
   1/2 ardei verde
   1/2 ardei rosu
   1 felie bacon sau 5 ciuperci mijlocii (facultativ)
   2 linguri cascaval ras sau parmezan
   1 legatura de patrunjel sau marar (dupa preferinta!)

mod de preparare

Se scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se toaca marunt(cubulete mici) ardeiul verde si rosu. Daca dorim un aperitiv mai consistent, pregatim bacon-ul taiat feliute subtiri sau calim in putin unt ciupercile taiate in 4 (se pun apoi sa se scurga pe un pat de servetele de hartie). De asemenea, pregatim din timp patrunjelul sau mararul tocat fin.
Punem intr-un vas emailat cele 4 oua. Le batem spuma cu furculita. Adaugam apa (face omleta mai pufoasa), apoi smantana, ardeiul, ciupercile sau bacon-ul si in final adaugam verdeata. Punem din timp, pe foc, tigaia in care am pus untul, astfel incat in momentul in care terminam de amestecat ingredientele, aceasta sa fie bine incinsa.
Adaugam omleta in tigaie, cu capac. Ne uitam dupa jumatate dupa un minut daca s-a inchegat. Daca ne uitam mai devreme, omleta nu va mai fi pufoasa si implicit aspectuoasa. Dupa ce s-a copt pe o parte o intoarcem pe cealalta parte intocmai ca pe o clatita. Se coace inca un minut.


Se pune pe o farfurie intinsa. Risipim cascavalul ras sau parmezanul pe toata suprafata omletei. Decoram cu o creguta de patrunjel sau marar.

Incearca si Oua rascoapte cu sos picant
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.