Omleta spaniola de dovlecei

Omleta spaniola de dovlecei este o omleta excelenta atat pentru micul dejun, cat si pentru pachetul de scoala sau serviciu, mai ales ca se face foarte usor si este extrem de satioasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Omleta spaniola de dovlecei

Ingrediente

  • 4 oua;
  • un dovlecel mediu;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • o ceapa medie
  • sau o ceapa verde sau trei arpagici mai mari
  • nu conteaza pe care folositi;
  • o lingura tarhon uscat;
  • piper/ dupa gust;
  • sare /dupa gust

Mod de preparare

Modul de preparare:

Se spala dovlecelul, ceapa. Se taie dovlecelul cubulete, iar ceapa rondele, apoi se pune la sotat in tigaie dovlecelul cu uleiul.Se aduga si ceapa si se mai lasa maxim un minut la sotat.
In timp ce se soteaza dovlecelul se bat ouale ca pentru omleta, se sareaza, pipereaza, se adauga tarhonul.
Cand dovlecelul e gata sotat, se adauga ouale batute in tigaie, se lasa sa se rumeneasca aprox. trei minute.

Atentie, nu se amesteca in tigaie in acest timp!

Se intoarce omleta pe cealalta parte, folosindu-ne de o farfurie intinsa care sa depaseasca diametrul tigaii si apoi se rumeneeste si pe aceasta parte, cam doua minute la foc mediu.


Omleta spaniola cu dovlecei se serveste dupa dorinta cu o salata, noi am servit-o pe asta cu salata de rosii.

Reteta de omleta spaniola de dovlecei a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori