Ou inimioara in cuib de paine

Reteta de ou inimioara in cuib de paine, este o reteta usoara dar plina de dragoste, potrivita pentru dimineata din ziua Sfintului Valentin sau pentru dimineata de Dragobete dar si pentru orice alta dimineata in care doresti sa faci o surpriza persoanei iubite.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Ou inimioara in cuib de paine

Ingrediente

  • 1 felie groasa de paine
  • O bucatica de unt
  • 1 ou
  • Unt pentru prajit oul
  • Sare si piper
  • Dragoste si rabdare (ingredientele secrete)

Mod de preparare

In centrul feliei de paine fa cu o forma pentru prajituri sau chiar si pentru oua, o “gaura” in forma de inimioara. Poti sa pui doar forma acolo si sa tai cu cutitul in jurul ei.

Unge cu unt ambele parti ale feliei de paine, inclusiv mijlocul pe care l-ai scos.

Incinge putin ulei intr-o tigaie, si pune intreaga felie de paine (cu partea decupata la locul ei), acopera tigaia cu un capac si prajeste-o pe o parte pana cand are o culoare aurie.

Intoarce painea, scoate partea decupata din mijloc, si topeste niste unt in locul ramas liber. Pune oul in mijloc si asezoneaza-l cu sare si piper. Pune capacul si prajeste-l pentru 2-3 minute, pana e facut asa cum iti place.

Foloseste o spatula, ca sa muti oul in cuib de paine pe parfurie!

 

Sfat: Ai grija sa prajesti oul la foc mic, altfel painea se va arde dar oul nu va fi facut.

Daca vrei sa ai un ou in cuib aratos, pune prima data doar albusul, iar apoi aranjeaza galbenusul cu lingura,  pana e centrat.


Ouale inimioara in cos de paine se servesc impreuna cu persoana iubita!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide