Oua cu sos Bechamel

Ouale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se topeasca, se adauga faina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 50 gr unt
  • 2 lingurite faina
  • 1 ceasca cu lapte
  • sare
  • piper
  • 150 gr cascaval
  • patrunjel verde
  • marar

Mod de preparare

Ouale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se topeasca, se adauga faina si se amesteca sa se incorporeze faina in unt, se toarna laptele treptat si se amesteca continuu ca sa nu se faca cocoloase. Se ia vasul de pe foc, se amesteca sosul cu 100 gr cascaval ras pe razatoarea mica, cu sare, piper, verdeata tocata. Intr-un vas de inox se asaza ouale decojite si deasupra se toarna sosul. Se presara restul de cascaval deasupra si se introduc in cuptor sa se rumeneasca.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute Zacusca Chiftelute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc