Aperitive cu oua

VIDEOReteta Oua rosii pentru Pasti

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 5m 
admin postat de
Postat pe: 19-04-2016
Adaugă în cartea de bucate
Ouale rosii sunt simbolul sarbatorii Invierii Domnului, iar ouale in alte nuante vestesc bucuria primaverii. Vopsirea lor este un obicei din timpuri stravechi, pe care insa il repetam cu aceeasi emotie an de an

ingrediente

10 portii

   10 oua albe
   2 linguri cu sare fina
   5 linguri otet
   vopsea de oua
   2 linguri ulei
   Pentru décor mai ai nevoie de diferite frunzulite si un dres bej
Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine.



Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca usor pana se topeste. Adauga ouale si pune-le la fiert. Lasa-le cam 10 minute, la foc mic, din momentul in care apa incepe sa fiarba. Scoate-le cu grija pe un prosop si lasa-le putin la racit. Pune pe fiecare ou cate o frunzulita de patrunjel, leustean, marar sau alte ierburi din gradina si inveleste-le pe fiecare in cate o bucata de ciorap. Leaga bine capetele cu ata.



Pune apa clocotita intr-un borcan mai mare, adauga vopseaua de oua si otetul, conform instructiunilor de pe plic. Scufunda apoi in vopsea 3-4 oua si lasa-le cateva minute pana se coloreaza. Procedeaza la fel cu toate ouale.



Scoate-le pe servetele de hartie si desfa cu grija ciorapul, apoi indeparteaza frunzulitele. Pune putin ulei pe un servetel si cand ouale s-au racit putin, sterge-le bine pentru a capata un luciu frumos. Arata minunat! 

" />

mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine.



Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca usor pana se topeste. Adauga ouale si pune-le la fiert. Lasa-le cam 10 minute, la foc mic, din momentul in care apa incepe sa fiarba. Scoate-le cu grija pe un prosop si lasa-le putin la racit. Pune pe fiecare ou cate o frunzulita de patrunjel, leustean, marar sau alte ierburi din gradina si inveleste-le pe fiecare in cate o bucata de ciorap. Leaga bine capetele cu ata.



Pune apa clocotita intr-un borcan mai mare, adauga vopseaua de oua si otetul, conform instructiunilor de pe plic. Scufunda apoi in vopsea 3-4 oua si lasa-le cateva minute pana se coloreaza. Procedeaza la fel cu toate ouale.



Scoate-le pe servetele de hartie si desfa cu grija ciorapul, apoi indeparteaza frunzulitele. Pune putin ulei pe un servetel si cand ouale s-au racit putin, sterge-le bine pentru a capata un luciu frumos. Arata minunat! 

Incearca si Omleta cu cartofi si slanina
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua rosii pentru Pasti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
oua rosii
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.