Oua umplute cu sos de smintina

Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun intr-un castron si se freaca cu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 galbenus crud
  • miezul de la o felie de franzela inmuiat
  • o lingurita unt
  • 1/2 buc. ceapa taiata marunt si rumenita in unt
  • marar si patrunjel verde tocate fin
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 lingura pesmet
  • salata verde. Sosul se prepara din 3/4 ceasca smintina si o lingurita faina

Mod de preparare

Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun intr-un castron si se freaca cu untul, adaugind apoi galbenusul crud, miezul de piine muiat, verdeata tocata, ceapa, sarea si piperul. Cu aceasta compozitie se umple fiecare jumatate de albus in asa fel incit sa i se dea forma unui ou intreg. Se dau prin pesmet si se prajesc in unt. Se asaza apoi intr-o cratita mica, se toarna deasupra smintina bine amestecata cu faina si se lasa sa fiarba incet la foc foarte mic
Se servesc calde, asezate pe o farfurie garnisita cu frunze de salata verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc